Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu remarca progresele inregistrate in economia romaneasca in ultimii ani

Basescu remarca progresele inregistrate in economia romaneasca in ultimii ani
Presedintele Traian Basescu a apreciat, miercuri, evolutiile pozitive inregistrate de societatea romaneasca in ultimii ani, remarcand, in context, ca pentru al noualea an economia romaneasca inregistreaza o crestere sustinuta. "In perioada 2000-2007, PIB a crescut in medie cu 5,6 la suta. Principalii piloni ai cresterii economice au fost consumul privat si investitiile", a declarat presedintele Basescu in discursul rostit in plenul reunit al celor doua Camere parlamentare, adaugand ca sectorul privat reprezinta in prezent peste 70 la suta din PIB.


Seful statului a remarcat ca inflatia este "sub doua cifre", iar structura economica incepe sa dea semne de modernizare, dand de exemplu sectorul de servicii, care contribuie cu 50 la suta la formarea PIB. Basescu afirma ca cele mai bune rezultate se inregistreaza in sectoarele unde capitalul strain are o pondere mare, fapt care genereaza "o infuzie de noi tehnologii".Potrivit presedintelui, statutul Romaniei de membru al Uniunii Europene a catalizat atragerea investitiilor straine si o garantie pentru investitori."Pentru toate acestea tin sa multumesc guvernelor pentru ca au creat un mediu de afaceri corespunzator si comunitatii de afaceri pentru performantele directe realizate", a spus presedintele Basescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1009 ori