Basescu: Relocarea multinationalelor incepe sa se intample

Joi, 29 Septembrie 2011, ora 16:55
1428 citiri
Basescu: Relocarea multinationalelor incepe sa se intample

Presedintele Traian Basescu a afirmat joi ca situatia de la Jucu ar putea sa nu fie singulara, intrucat, odata cu prelungirea crizei, relocarea multinationalelor este de luat in considerare, indicand ca e posibil ca si in care industrii sa aiba loc fenomene similare, precizeaza NewsIn.

"Din punctul meu de vedere nu e o noutate (situatia de la Jucu - n.r.), va pot spune ca am avut frecvent discutii cu Guvernul, mai ales dupa ce s-a prefigurat aproape ca fiind sigura prelungirea perioadei de criza economica, am avut frecvent discutii cu Guvernul, in care am cerut sa vizeze creare de locuri de munca in deciziile pe care urmeaza sa le ia", a amintit presedintele.

Traian Basescu a precizat ca a avertizat asupra riscului ca multinationalele sa inceapa sa-si reduca activitatea pe teritoriul Romaniei.

"Si iata ca incepe sa se intample, este un fenomen la care trebuie sa ne asteptam si el nu poate fi compensat decat prin crearea de locuri de munca in baza deciziilor Guvernului Romaniei.

Nu vreau sa spun ca iarasi am dreptate, ca s-ar putea sa se gaseasca zeci care sa spuna ca nu am dreptate: inchiderile potentiale nu se pot referi numai la Jucu, eu as privi si la alte industrii, am spus acest lucru si in CSAT si in discutiile cu Guvernul, pentru ca primele sacrificate de regula sunt companiile care sunt externalizate din teritoriul national al multinationalelor", a mai spus presedintele.

El a amintit ca la fel cum romanii au privit cu oarecare satistactie mutarea fabricii Nokia la Jucu, "acum trebuie sa stim ca orice astfel de investitie prezinta si riscul pe care l-am vazut anuntat ieri. Angajatii fabricii Nokia de la Jucu au fost anuntati de conducerea companiei ca fabrica va mai functiona pana la sfarsitul anului si ca oamenii vor fi platiti pana in martie 2012.

La finalul sedintei cu conducerea companiei, angajatii au primit cate o hartie prin care sunt anuntati ca vor primi si pachete compensatorii. 

#basescu, #realocare multinationale , #stiri Traian Basescu