Basescu regreta implicarea fratelui in afaceri cu armament

Vineri, 21 August 2009, ora 09:55
1244 citiri
Basescu regreta implicarea fratelui in afaceri cu armament

Gravele dezvaluiri legate de implicarea fratelui presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu, in afaceri cu armanent l-a facut astazi pe seful statului sa iasa cu un mesaj public in care precizeaza ca regreta situatia creata si ii cere fratelui sau sa renunte imediat la calitatea de actionar al firmei respective. 

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidential, seful statului, care este si seful armatei romane, sustine ca nu stia de implicarea fratelui sau in astfel de afaceri si a aflat din presa, multumind mass media pentru aceste dezvaluiri.

"Presedintele Traian Basescu regreta ca un membru al familiei sale este actionar al unei firme cu activitati legate de domeniul militar", se arata in comunicat.

Presedintele a primit asigurari ca firma nu a fost implicata in contracte cu produse militare si i-a solicitat domnului Mircea Basescu sa renunte imediat la calitatea de actionar in respectiva firma, mai precizeaza sursa citata.

Fratele presedintelui Traian Basescu, Mircea Basescu, s-a asociat cu sefii industriei de aparare intr-o firma de tehnica militara, asociatii sai asteptand deschiderea usii de la Cotroceni pentru mari contracte.

Cu o participatie de 30% Mircea Basescu este, de doua luni, cel mai proaspat actionar al firmei Defence Security and Intelligence Co, alaturi de generalul (r) Ion Eftimie Sandu (5%), fost loctiitor al Departamentului Arme din Ministerul Apararii, de Maria Cazacu (5%), fiica lui Aurel Cazacu, directorul Directiei de Aparare din Ministerul Economiei . Ceilalti doi, cu cate 30% , sunt Romeo Oita si Grigore Geamanu.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#actionar, #armament, #asociere, #basescu, #frate , #stiri Traian Basescu