Basescu: Reforma trebuie sa continue in zona marilor regii

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 23:36
1432 citiri
Basescu: Reforma trebuie sa continue in zona marilor regii

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la o emisiune televizata ca reforma statului trebuie sa continue in zona marilor regii, care trebuie sa devina mai competitive, in contextul in care detin 25-30% din economie, informeaza Mediafax.

"Marile regii nu s-au reformat", a spus Basescu.


El a precizat ca restructurarea regiilor este un element prioritar al programului cu FMI, al carui termen de stabilire este luna septembrie.


Presedintele a spus ca in contextul in care sectorul privat s-a restructurat, in actuala situatie economica, si a devenit mai eficienta, trebuie restructurate si marile regii, pentru ca Romania sa fie mai competitiva in UE. 

"Guvernul va trebui sa fie taios, chit ca urmeaza un an electoral", a spus seful statului.


O misiune comuna a FMI, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se afla la Bucuresti, in perioada 27 aprilie-9 mai, pentru prima evaluare a noului acord. 

Noul acord de tip preventiv, incheiat la finele lunii martie pentru doi ani, are o valoare de 3,09 miliarde DST (circa 3,5 miliarde de euro), respectiv 300% din cota pe care o are Romania la FMI.

Acordul va fi insotit de un sprijin preventiv de 1,4 miliarde de euro de la Uniunea Europeana si de un imprumut de 400 milioane de euro de la Banca Mondiala. 

 

Vezi si:


#reforma statului, #basescu, #reforme, #mediul privat , #stiri Traian Basescu