Basescu: Raportul CE - aprecieri corecte privind realitatile tehnice

Marti, 20 Iulie 2010, ora 16:25
1494 citiri
Basescu: Raportul CE - aprecieri corecte privind realitatile tehnice

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca raportul Comisiei Europene este, pe fond, un document care face aprecieri corecte cu privire la realitatile tehnice, dar care este "debalansat in privinta unor aprecieri politice", precizeaza Mediafax.

Seful statului a adaugat, intr-o conferinta de presa organizata la Palatul Cotroceni, ca "raportul trebuie foarte bine cunoscut".

El a precizat, de asemenea, ca "ar fi optim" daca cei care se angajeaza in dezbateri referitoare la raportul CE ar citi documentul.

CE a dat publicitatii, marti, cel de al patrulea raport anual de la crearea MCV cu privire la stadiul procesului de reforma, document ce cuprinde o analiza a situatiei din Justitie si recomandari privind urmatoarele masuri care trebuie luate in domeniu.

Executivul UE "invita" Romania sa ia o serie de masuri imediate in lupta impotriva coruptiei, mentionand explicit corectarea Legii ANI, monitorizarea sanctiunilor aplicate in cazurile de coruptie la nivel inalt si instaurarea transparentei depline in domeniul achizitiilor publice.

CE arata ca, in pofida unor progrese in anumite domenii, exista importante neajunsuri in eforturile Romaniei de a inregistra progrese in cadrul MCV, ca angajamentul politic este insuficient, iar amendamentele la Legea ANI reprezinta un serios pas inapoi.

Comisia recomanda Romaniei revizuirea competentelor Inaltei Curti de Casatie si Justitie si cresterea rolului Institutului National al Magistraturii.

De asemenea, Comisia precizeaza ca va publica un nou raport privind justitia din Romania in vara anului 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#basescu raport ce ani justitie , #stiri Traian Basescu