Basescu: Proiectul Rosia Montana sa inceapa

Luni, 22 August 2011, ora 22:15
1734 citiri
Basescu: Proiectul Rosia Montana sa inceapa

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la TVR, ca proiectul Rosia Montana trebuie sa inceapa, mentionand ca statul are nevoie de aur pentru a-l duce in rezervele BNR, care trebuie sa ajunga la 200 de tone. 

Potrivit sefului statului, in Romania vor mai fi deschise inca doua exploatari de aur, scrie Mediafax.

"Avem doua zacaminte: unul de 50 de tone si altul de 54 de tone de aur", a spus presedintele la TVR, fara a da alte detalii. Basescu a precizat ca euro fluctueaza, in timp ce pretul aurului a crescut, fiind de 1890 de dolari uncia, iar scopul sau, ca presedinte, este sa-si puna tara in siguranta.

Referindu-se la opozantii proiectului Rosia Montana, el a mentionat ca unii o fac "de dragul ecologiei", iar pe de alta parte sunt unii care se gandesc ca vor fi acoperite deficitele din bugetul de stat.

Basescu a mai spus ca Romania are o rezerva de 103 tone de aur, pe care trebuie sa o ridice la 200 de tone.

El a mentionat ca stie ca in zona Rosia Montana sunt 300 de tone aur si 1600 de tone de argint.

Potrivit presedintelui, statul roman are o redeventa in proiect de 4%, deci 12 tone ar trebui sa revina gratis in rezerva BNR.

Traian Basescu a mentionat ca demararea proiectului inseama crearea de noi locuri de munca, ceea ce este foarte important.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Sulina, ca proiectul de la Rosia Montana "trebuie facut", pentru ca Romania are nevoie de acesta, "dar cu conditia sa fie renegociata partajarea beneficiilor", seful statului adaugand ca acest proiect nu poate fi pornit fara avizul Comisiei Europene. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, # traian basescu, # rosia montana, # rosia montana basescu, # aur , #stiri Traian Basescu