Basescu: Primele camioane cu materiale de constructii pentru R. Moldova vor pleca in 24 august

Joi, 19 August 2010, ora 15:45
896 citiri
Basescu: Primele camioane cu materiale de constructii pentru R. Moldova vor pleca in 24 august

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, la Iasi, ca primele autocamioane cu materiale de constructie pentru refacerea caselor distruse de inundatiile produse in Republica Moldova vor pleca din Romania incepand cu 24 august, valoarea ajutorului ridicandu-se la 25 milioane de euro.

Traian Basescu a facut aceste declaratii la sediul Prefecturii Iasi, unde s-a intalnit cu premierul moldovean Vlad Filat, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Basescu a spus ca "Romania s-a angajat sa raspunda nevoilor de reconstructie a 750 de case in Republica Moldova", el adaugand ca procedurile de achizitie a materialelor s-au incheiat.

"Incepand cu 24 august, materialele de constructie vor fi transmise catre Republica Moldova. Suma alocata in acest an Republicii Moldova se ridica la 25 de milioane de euro", a afirmat Traian Basescu.

Seful statului roman a precizat ca vor fi trimise peste Prut toate tipurile de materiale necesare pentru constructia de case.

"Nu sunt specialist, dar se vor trimite ciment, fier beton, BCA-uri, boltari, usi si tabla pentru acoperisuri. Probabil ca si cuie", a spus Basescu.

El a precizat ca fondurile provin din taxele cetatenilor, adaugand ca "banii nu-i da nici Basescu, nici Boc".

La randul sau, premierul Republicii Moldova, Vlad Filat, a afirmat ca meritul faptului ca Republica Moldova va obtine acest ajutor este al poporului roman.

"Noi politicienii nu venim decat sa administram aceasta vointa", a afirmat Vlad Filat.

Guvernul a adoptat in sedinta din 21 iulie, la propunerea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, o hotarare privind aprobarea unui ajutor acordat Republicii Moldova, constand in principalele materiale de constructii pentru refacerea catorva sute de case afectate de inundatii.

Sprijinul acordat Republicii Moldova de catre Guvernul Romaniei vine ca urmare a inundatiilor catastrofale care au afectat tara vecina in acest an, producand pagube insemnate si solicitand eforturi financiare sustinute pentru reconstructia caselor si pentru refacerea infrastructurii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu materiale constructie reconstructie locuinte , #stiri Traian Basescu