Basescu: Populatia ar fi mai optimista daca profesionistii ar vorbi despre economie

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 14:48
1024 citiri

Presedintele Traian Basescu s-a aratat dezamagit ca membrii Consiliului Investitorilor Straini, la a carui conferinta a participat, nu vorbesc la televizor despre economia Romaniei, lasand locul unor "neaveniti" care isi apara afaceri marunte si interese meschine, relateaza NewsIn.

"Am un singur regret privind in sala, ca cei care vorbesc despre economie la televiziunile din Romania nu sunt in sala si sunteti substituiti in abordarile economice de tot felul de neaveniti din politica si din economie.

Cred ca unul din lucrurile de mare ajutor pe care asociatia dvs. l-ar putea face ar fi sa se implice mai mult in explicarea realitatilor economice", le-a spus seful statului membrilor Consiliului Investitorilor Straini(FIC), entitate ce reuneste reprezentantii celor mai importanti investitori din Romania.

Seful statului a aratat ca, daca ar vedea profesionisti vorbind despre economie si solutii de relansare economica, populatia ar putea redeveni optimista.

"Avantajul ar fi ca populatia ar putea redeveni optimista, ar vedea profesionisti vorbind despre economie si solutiile lor si nu neaveniti care isi apara un business marunt, fie ca e cu gaini, fie ca e cu macelaria sau nu stiu ce.

Dvs., cei 150 de mari investitori de pe piata romaneasca, ar trebui sa fiti cei care sa vorbeasca despre economie.

Nu va dau instructiuni, Doamne fereste, doar exprim un regret ca despre economia Romaniei vorbesc oameni care de fapt dezinformeaza populatia pentru a-si rezolva meschinele lor batalii politice sau meschinele lor interese legate de o afacere mai mica sau mai mare", a spus presedintele, facand apel la reprezentantii firmelor sa iasa in media si sa vorbeasca despre economia romaneasca.

Presedintele AmCham si al Oracle Romania, Sorin Mandrutescu, i-a spus sefului statului ca in interiorul parteneriatului strategic incheiat de Camera de Comert americana si Consiliul Investitorilor Straini exista si o prevedere legata de relatia cu media si explicarea publica a propunerilor economice ale celor doua entitati.

"Trebuie sa regandim modul in care comunitatea de business este reflectata in media", a spus Mandrutescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
#basescu, #economie, #populatia , #stiri Traian Basescu