Basescu: Poate cea mai puternica criza prin care trece UE este cea a solutiilor

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 11:12
1278 citiri
Basescu: Poate cea mai puternica criza prin care trece UE este cea a solutiilor

Presedintele Traian Basescu sustine ca, poate, cea mai puternica criza prin care trece Uniunea Europeana este criza solutiilor, iar atat timp cat nu se stabilesc cauzele pentru care Europa capitalista este in criza nu va fi gasita solutia pentru iesirea din aceasta, informeaza Mediafax.

"O spun din observatie personala. A fost declansata o criza financiara si economica si singurul lucru la care s-au gandit statele care tracteaza Uniunea Europeana a fost sa turnam bani in criza", a declarat Traian Basescu, vineri, la Congresul Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania.

Presedintele a spus ca rezultatele se vad, si anume faptul ca criza nu a putut fi stinsa, ci, dimpotriva, "criza isi gaseste mijloace si actiuni mai perfide si mai neprevazute".

Potrivit presedintelui, criza continua si nimeni nu poate sa spuna ca s-a gasit solutia pentru aceasta.

"Oare vor fi suficiente solutiile de la nivel european sa strangem banii intr-un buget si cine intra in criza sa dam bani ca sa iasa? Raspunsul meu categoric este nu", a spus Basescu.

Seful statului a subliniat ca, atat timp cat nu se identifica cauzele pentru care Europa capitalista este in criza, nu se va gasi solutia adevarata pentru iesirea din aceasta.

In opinia acestuia, nu vor putea fi restabilite soliditatea UE si identitatea acesteia pana cand Uniunea nu se va intoarce la valorile de baza, valorile crestin-democratiei, si anume restabilirea principiilor morale, solidaritate, echitate, justitie sociala.

Basescu a spus ca acestea sunt valori asupra carora UDMR si PDL vor sa revina si ca acesta este drumul pentru viitorul Romaniei. 

Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#bani, #basescu, #criza, #iesire, #solutii, #ue , #stiri Traian Basescu