Basescu pleaca in vizita la Obama

Marti, 13 Septembrie 2011, ora 07:49
1331 citiri
Basescu pleaca in vizita la Obama

Presedintele Traian Basescu a plecat, marti dimineata, in vizita de lucru in Statele Unite dedicata semnarii unor acorduri bilaterale, seful statului fiind insotit de seful SMG, de ministrii Apararii si de Externe, de directorii SIE si SRI si de ambasadorul american la Bucuresti, transmite Mediafax.

Plecarea a avut loc in jurul orei 02.45.

Din delegatia romana fac parte, alaturi de presedinte, seful SMG, generalul-maior Stefan Danila, ministrul de Externe, Teodor Baconschi si ministrul Apararii, Gabriel Oprea. Este prezent si consilierul prezidential pe probleme de securitate, Iulian Fota.

De asemenea, presedintele Traian Basesescu este insotit de directorul SIE, Mihai Razvan Ungureanu, de directorul SRI, George Maior, si de ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein.

Administratia prezidentiala a anuntat, sambata, vizita de lucru a presedintelui la Washington, mentionand ca scopul deplasarii este legat de "finalizarea unor acorduri bilaterale".

Publicatia americana The Hill, distribuit la Washington, noteaza, intr-un material dedicat evenimentelor care au loc in aceasta saptamana, o intalnire, marti, intre presedintele Traian Basescu si vicepresedintele Joe Biden, fara a mentiona si o intalnire la nivel de sefi de stat.

"Obama calatoreste la Columbus, Ohio, pentru a- promova American Jobs Act", noteaza sursa citata, referindu-se la programul zilei de marti, 13 septembrie.

Cotidianul nu mentioneaza nimic despre o intalnire Obama - Basescu, marti sau in vreo alta zi a saptamanii dar scrie, in schimb, ca vicepresedintele Joe Biden se intalneste cu presedintele roman pe 13 septembrie.

"Vicepresedintele Biden se intalneste cu presedintele Romaniei Traian Basescu", scrie The Hill.

Publicatia noteaza ca atentia se va concentra pe activitatea de la Capitoliu in conditiile in care presedintele Obama urmeaza sa trimita Congresului un proiect legislativ important - American Jobs Act.

#basescu, #obama, #basescu vizita washington , #stiri Traian Basescu