Basescu: Pentru Ford 400 de milioane de euro, pentru Renault 200 de milioane de euro

Vineri, 20 Martie 2009, ora 09:37
1433 citiri
Basescu: Pentru Ford 400 de milioane de euro, pentru Renault 200 de milioane de euro

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca la sfarsitul lunii viitoare Banca Europeana de Investitii va aproba un credit de 400 de milioane de euro pentru Ford , iar in a doua parte a anului va fi aprobat un imprumut de 200 de milioane de euro pentru compania Renault.

Presedintele Traian Basescu s-a intalnit, joi, la Luxemburg, cu reprezentantii Bancii Europene de Investitii, unde a discutat despre finantarea, de catre BEI, a programelor de investitii ale Ford si Renault. "Ambele companii sunt in negociere cu Banca Europeana de Investitii, este programata aprobarea creditului pentru Ford catre sfarsitul lunii viitoare, iar in a doua parte a anului este estimata aprobarea creditului pentru Renault. Pentru Ford 400 de milioane de euro, pentru Renault 200 de milioane de euro",a explicat seful statului.

Basescu a spus ca ambele finantari fac parte din programul de sprijinire a economiilor statelolor UE, avantajul pe care il au cele doua companii este acela de a obtine o creditare ieftina "in raport cu piata si cu posibilitatile pe care firmele le au acum de a obtine de pe piata libera creditari convenabile".

Traian Basescu a declarat joi dimineata, inainte plecarii la Luxemburg, ca primul obiectiv este vizita la sediul Bancii Europene de Investitii, unde se va intalni cu presedintele, vicepresedintele si responsabilii cu Europa de Est. "Principalele obiective ale discutiilor vor fi legate de accelerarea finantarii programelor de infrastructura, finantarea componentei autohtone a sumelor alocate de Uniunea Europeana pentru programele din Romania. Un alt subiect va fi legat de creditul acordat de Banca Europeana de Investitii companiilor Ford si Renault, la ambele fiind necesara garantia Guvernului, garantie care trebuie sa acopere 80% din valoarea imprumutului, atat pentru Ford cat si pentru Renault", a spus Basescu.

Referitor la discutia cu BEI cu privire la sectorul bancar romanesc, Traian Basescu a spus ca Romania solicita finantare "in vederea finantarii dezvoltarii intreprinderilor mici si mijlocii". Un alt subiect abordat la discutiile cu reprezentantii BEI se refera la posibila asistenta tehnica pe care ne-o poate oferi Banca in vederea pregatirii proiectelor de finantare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#basescu, # renault, # ford , #stiri Traian Basescu