Basescu: Pe piata imobiliara nu se va reveni la ce a fost

Miercuri, 11 August 2010, ora 17:54
1845 citiri
Basescu: Pe piata imobiliara nu se va reveni la ce a fost

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la RRA ca "se uita cu satisfactie" la ce se intampla in acest moment in economia romaneasca, productia industriala si serviciile crescand, adaugand, in schimb, ca nu isi doreste ca "furia imobiliara" de dinainte de criza sa revina, precizeaza NewsIn.

Basescu a fost intrebat daca guvernul PNL-PSD, pe care l-a criticat pentru cheltuielile excesive, nu poate sa se apere spunand ca a generat si crestere economica, seful statului apreciind ca liberalii si social-democratii "s-au dovedit incapabili sa faca o minima rezerva", si au "facut praf" si rezerva Fondului National de Dezvoltare, ca urmare a vanzarii BCR.

In acest context, Basescu a spus ca se uita "cu satisfactie" la ce se intampla acum in economia romaneasca, aratandu-se convins ca asistam la o revenire a productiei industriale si a serviciilor.

"N-au generat ei crestere economica, ci stimularea excesiva a consumului si piata imobiliara, care ajunsese de neimaginat. Eu va asigur ca nu se va mai reveni la ce-a fost pe piata imobiliara si imi doresc sa nu se mai revina.

Ma uit - sigur, unii vor avea alta parere, mai ales probabil economistii - dar ma uit cu satisfactie acum la ce se intampla in economia romaneasca.

Este o crestere a productiei industriale. Va pot spune s-a depasit productia din 2008, anul de glorie, incep sa miste si serviciile. Ce este blocat sunt exact constructiile, care sunt tot pe un minus mare pe primul trimestru. Eu cred ca nivelul de constructii si furia imobiliara dinainte de criza nu va mai reveni. Ma bucura ca se produce o revenire sanatoasa a economiei romanesti", a spus Basescu.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#basescu, #economie, #industriala, #productie , #stiri Traian Basescu