Basescu: Nu se poate reduce CAS-ul

Joi, 19 Mai 2011, ora 14:32
1239 citiri
Basescu: Nu se poate reduce CAS-ul

Presedintele Traian Basescu crede ca in economia romaneasca este un campionat nedeclarat al eludarii legilor fiscale si ca nu se poate reduce anul acesta CAS, relateaza Mediafax.

"In economia romaneasca este un campionat nedeclarat al eludarii legilor fiscale, fie ca este vorba de plata accizei, plata CAS sau somaj. Ideea care se propaga e ca institutiile statului sa-i prinda", a declarat Traian Basescu.

El a mai spus ca nu se poate reduce CAS anul acesta fiindca bugetul de stat nu-si permite riscul unor accentuari de dezechilibre.

"(O reducere de - n.r.) 2% nu va fi un soc sa stimuleze buna credinta. Va fi un mic sprijin pentru cei care platesc", a mai spus presedintele Basescu, precizand insa, ca o solutie ar fi ca toti agentii economici sa-si plateasca CAS, iar in acel moment contributia va fi redusa cu cel putin 2%. "Daca s-ar plati obligatiile la stat, Guvernul maine ar reduce CAS", a mai spus Traian Basescu.

FMI nu e biciul lui Dumnezeu peste Guvernul Romaniei - Traian Basescu 

Basescu: Cresterea TVA - eroare politica - a intarziat iesirea din recesiune

Basescu vrea o decizie rapida asupra liberalizarii preturilor la energie electrica si gaze

Basescu: Cresterea economica a Romaniei ar putea depasi 2%

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#traian basescu declaratii, #reducere cas, #legi fiscale, #conferinta ziarul financiar , #stiri Traian Basescu