Basescu: Nu e exclus ca unele companii de stat sa fie lasate sa intre in faliment

Marti, 02 August 2011, ora 14:52
1221 citiri
Basescu: Nu e exclus ca unele companii de stat sa fie lasate sa intre in faliment

"Nu exclud posibilitatea de a lasa unele companii de stat sa intre in faliment", a declarat presedintele Traian Basescu. Cu toate acestea, presedintele a mai sustinut ca Guvernul scoate din dificultate orice companie de stat, potrivit Mediafax.

"Nu exclud posibilitatea ca unele regii de stat sa fie lasate sa intre in faliment", a spus Traian Basescu, la RRA, refuzand sa dea exemple de astfel de companii.

El a precizat ca nu s-at stabilit inca o lista cu astfel de companii.

 

"Nu s-a stabilit inca o lista, dar Guvernul, neavand posibilitatea sa plateaca datoriile acestor regii, va trebui sa creeze posibilitatea ca firmele creditoare sa vina la masa credala si din vanzarea activelor companiilor de stat sa-si acopere datoriile", a spus seful statului.


El a subliniat ca acest proces va aparea cu certitudine.

"Nu mai putem tolera cangrene in economia romaneasca. Va ramane amintire faptul ca Guvernul scoate din dificultate orice companie", a spus Traian Basescu.

Presedintele a subliniat ca nu trebuie sa ne gandim la o companie cum este Calea Ferata, care are pierderi in toata Europa.

"Vor fi companii de stat care vor fi lasate sa intre in faliment. Politic, decizia e clara, nu mai finantam ineficienta", a subliniat seful statului, care a explicat ca finantarea se face cu bani de la pensionari, de la sanatate, si nu se face cu bani tipariti.

"Daca compania cu capital de stat nu-si plateste furnizorii, de unde sa luam bani? Acesti furnizori vor merge in instanta, vor cere falimentul companiilor si vor fi lasate sa intre in faliment", a spus Traian Basescu.

FMI a stabilit cu autoritatile romane un numar de 15 societati de stat care vor avea manageri privati, printre acestea numarandu-se cele mai mari companii care nu vor fi privatizate, a declarat luni Jeffrey Franks, seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by cu Romania.

Nuclearelectrica, Hidroelectrica, CFR Marfa, CFR Calatori si CFR Infrastructura se numara printre cele 15 companii de stat care vor avea manageri privati, iar la unele dintre ele vor fi inlocuiti si membrii CA, a declarat Jeffrey Franks, seful misiunii FMI.

Intrebat daca inlocuirea managerilor este suficienta, oficialul FMI a aratat ca vor exista masuri suplimentare care sa asigure o guvernanta cat mai buna, una dintre ele fiind operarea de schimbari in Consiliile de Administratie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
#companii stat, #privatizare companii stat, #faliment companii stat, #traian basescu privatizare companii stat, #traian basescu , #stiri Traian Basescu