Basescu: Nu cumva sunt mai importante interesele economice decat solidaritatea cu estul?

Marti, 22 Iulie 2014, ora 08:32
1190 citiri
Basescu: Nu cumva sunt mai importante interesele economice decat solidaritatea cu estul?

Presedintele Traian Basescu s-a intrebat, luni, daca nu cumva exista riscul sa fie mai importante comandamentele economice decat solidaritatea cu statele din flancul estic si a precizat ca astazi este Ucraina, dar se poate ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei si a Romaniei.

"Astazi este Ucraina, se ajunge la frontiera balticilor, a Poloniei, a Romaniei. Nu cumva avem riscul sa fie mai importante comandamentele economice decat solidaritatea cu statele din flancul estic?", a spus presedintele Traian Basescu, citat de Mediafax.

Seful statului a mentionat ca, in opinia sa, "Europa trebuie sa vina, in practica, la valorile ei reale, pornind de la valoarea cea mai importanta, siguranta oamenilor, iar Federatia Rusa trebuie tratata prin aceatsa prisma, chiar daca avem pierderi economice consistente".

"Nu vor fi mai mari (pierderile economice, n.r.) decat ale Federatiei Ruse", a adaugat seful statului.

In opinia presedintelui Basescu, "a aplica cu manusi masurile din etapa a treia de sanctiuni impotriva Federatiei Ruse este o eroare".

"Cu cat intarziem mai mult, cu atat vom plati mai scump neluarea la vreme a masurilor de stopare a entuziasmului domnului Putin de a-si recuceri imperiul fostei Uniuni Sovietice", a mai opinat el.

#Basescu Ucraina, #basescu ue, #securitate UE , #stiri Traian Basescu