Basescu: "Nici comunitatea de afaceri nu este Fat-Frumos pe un cal alb"

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 12:54
1268 citiri
Basescu: "Nici comunitatea de afaceri nu este Fat-Frumos pe un cal alb"

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Forumul Economic Roman, ca atat lumea politica, cat si comunitatea de afaceri au responsabilitati majore in declansarea si administrarea crizei economice, subliniind ca nu se poate descrie comunitatea de afaceri ca un "Fat-Frumos pe cal alb", informeaza NewsIn.

"As vrea sa nu fiu rautacios, e prea dimineata sa fiu rautacios, dar nici comunitatea de afaceri nu poate fi descrisa ca fiind Fat-Frumos pe un cal alb, deci cred ca si lumea politica si comunitatea de afaceri au responsabilitati majore pentru ce s-a intamplat in perioada crizei economice si factorii declansatori ai acestor crize uriase nu pot ramane in afara comunitatii de afaceri, ei acolo sunt", si-a inceput seful statului discursul rostit in cadrul lucrarilor Forumului Economic Roman.

Afirmatia lui Basescu s-a legat de o gluma a unui antevorbitor legata de politicienii care sunt trecatori in timp ce comunitatea de afaceri ramane.

"Probabil de cele mai multe ori nu oamenii politici au gestionat banci in Statele Unite sau in marile puteri europene. De aceea cred ca si aici trebuie sa domine echilibrul. Si marii oameni de afaceri trec, nu numai oameni politici, odata cu crizele", a continuat presedintele.

Basescu a facut o prezentare ampla a masurilor guvernamentale anticriza, tinand sa sublinieze ca Executivul nu si-a propus niciodata, asa cum se arata la televizor, sa scoata tara din criza.

Basescu a asigurat ca Romania isi va relua cresterea economica, "probabil" de anul viitor, din trimestrul doi, aratand ca in semestrul trei al acestui an speciaistii romani estimeaza o scadere a PIB-uui cu 1% mai mica decat cea prognozata de FMI.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#criza, # comunitate afaceri, # crestere economica, # basescu , #stiri Traian Basescu