Basescu, maximum doua camere pe credit. Boc poate "prinde" trei

Vineri, 10 Aprilie 2009, ora 09:30
1500 citiri
Basescu, maximum doua camere pe credit. Boc poate "prinde" trei

Basescu si Boc i-au indemnat pe romani sa mearga la banci pentru a cere credite, facand abstractie de conditiile drastice impuse de bancheri. Cotidianul a calculat ce credite ar primi cei doi, cu veniturile declarate, daca ar merge la ghiseu.

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, poate obtine in actualele conditii de piata un credit bancar de maximum 74.000 de euro. Premierul Emil Boc este ceva mai norocos si poate obtine pana la 182.000 de euro de la aceeasi banca printr-un credit pe o perioada de 28 de ani, potrivit unui calcul al www.finzoom.ro.

Aceste calcule, si mai ales suma destul de mica obtinuta in cazul presedintelui Traian Basescu, au relevanta mai ales in contextul in care cei doi oficiali ne-au indemnat in repetate randuri sa luam cu asalt ghiseele bancilor. "Ii incurajez pe romani sa apeleze la sistemul bancar, care, pe o crestere a creditarii, va face si ajustari ale dobanzilor", spunea recent seful statului. Iar premierul Boc a declarat ca daca ar fi in situatia unui roman cu situatie medie ar apela fara ezitare la un credit bancar.

Situatia in care se afla presedintele si premierul arata destul de clar ca, fara o reducere a costurilor, putini romani se mai pot califica pentru un credit de locuinta si chiar mai putini pot obtine suma dorita. Ce-i drept, dupa mesajul presedintelui, dar in nici un caz datorita acestuia, bancile au inceput sa mai reduca din dobanzi. Datele privind evolutia creditarii ne arata insa ca nu au fost ieftiniri suficiente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #boc, #creditare, #credite, #dobanzi , #stiri Traian Basescu