Basescu: Ma ingrijoreaza o A DOUA CRIZA, insa suntem mult mai pregatiti

Vineri, 12 August 2011, ora 13:53
1435 citiri
Basescu: Ma ingrijoreaza o A DOUA CRIZA, insa suntem mult mai pregatiti

Presedintele Traian Basescu s-a aratat ingrijorat de eventualitatea unei noi criza, insa a precizat ca Romania este mult mai bine pregatita sa faca fata unui nou val decat a fost in 2009-2010, informeaza NewsIn.

"Dupa parerea mea, suntem in prima criza economica si toate efectele pe care le vedem pe bursa nu sunt nici efectul unei prabusiri de banci, ci sunt o problema de incredere la masurile luate de oameni politici in SUA si in Europa", a spus Basescu.

Presedintele a facut acest comentariu dupa ce a fost intrebat despre "noua lovitura" pe care au primit-o bugetarii prin Strategia fiscal-bugetara si, solicitat sa raspunda daca tara este sau nu in criza, presedintele a spus ca intrebarea este a cuiva "care nu traieste in Romania".

"Toata Europa, inclusiv SUA, sunt in criza economica. Noi vorbim de existenta sau nu a celei de-a doua crize", a subliniat seful statului.

Traian Basescu s-a aratat totusi ingrijorat de eventualitatea unei reveniri a crizei, cu toate ca Romania este mai bine pregatita decat in anii trecuti.

"Sigur ca ingrijorat sunt, dar zic eu ca suntem mult mai pregatiti acum sa facem fata unei eventuale a doua crize, in conditiile in care n-am iesit din prima. Suntem mult mai pregatiti acum decat am fost in 2009-2010", a spus presedintele, prezent la santierul naval din Mangalia.

#criza economica, #criza europa, #bugetar, #strategie fiscal bugetara, #traian basescu , #stiri Traian Basescu