Basescu: Legea salarizarii nu va trece prin Parlament

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 00:43
833 citiri
Basescu: Legea salarizarii nu va trece prin Parlament

Presedintele Traian Basescu considera ca Legea salarizarii nu va putea trece prin Parlament, pentru ca va fi blocata, apreciind ca probabil Guvernul isi va asuma raspunderea si pe acest act normativ, la fel ca si pe Legea educatiei, relateaza Newsin.

"Reforma statului trebuie dusa inainte, avem probleme de celeritate in Parlament, pentru ca reforma statului inseamna niste legi. In mod categoric nu cred ca o lege a salarizarii va putea trece prin Parlament, pentru ca sunt tertipurile de blocaj a Legii salarizarii si atunci probabil vom asista, ca si la Legea educatiei, tot o lege a reformei, la o noua asumare a raspunderii Guvernului, asta putem face acum", a declarat seful statului duminica.

Basescu a mai dat si exemplul Legii pensiilor pentru a ilustra incetineala cu care Parlamentul dezbate si adopta actele normative venite dinspre Guvern.

"Uitati-va ce se intampla cu Legea pensiilor, am trimis-o inapoi pentru un articol, este conditie de fond, Senatul nu-si gaseste timp sa o ia in dezbatere pentru articolul vizand varsta de pensionare la femei", a aratat el.

Seful statului a apreciat ca in acest moment nu exista sustinere pentru reforma, dar ca atat el, cat si Guvernul, sunt datori sa incerce reformarea statului.

"Marea problema este ca nu exista niciun fel de sustinere pentru reforma, poate exista o sustinere tacuta. Nici eu si nici Guvernul nu avem dreptul sa o abandonam doar pentru ca nu este sustinuta si pentru ca are o opozitie extrem de puternica, pentru asta am fost alesi, sa le dam o sansa romanilor. Daca romanii vor sa traiasca dependenti de stat vom vedea, noi avem obligatia, cat suntem in functii, sa inreccam aceasta reforma a statului", a pledat Basescu.

El a aratat ca Legea salarizarii unitare, alaturi de Legea pensiilor, aduc o stabilitate macroeconomica, pentru ca se va sti exact cat trebuie sa plateasca statul pentru salarii si pensii.

Cât a fost pensia medie lunară în România în 2023. Suma s-a majorat cu peste 13% față de 2022
Cât a fost pensia medie lunară în România în 2023. Suma s-a majorat cu peste 13% față de 2022
Pensia medie lunară a crescut cu 13,9%, în 2023, comparativ cu anul precedent, până la valoarea de 2.113 lei, a anunţat, vineri, Institutul Naţional de Statistică (INS). Numărul mediu...
#legea, #pensii, #pensiilor, #reforma, #salarii, #salarizarii , #stiri Traian Basescu