Basescu le recomanda firmelor romanesti sa fuzioneze ca sa faca fata competitiei

Marti, 03 Octombrie 2006, ora 13:43
830 citiri

Presedintele Traian Basescu a recomandat, marti, la deschiderea Forumuluii de Investitii de la Bucuresti, firmelor romanesti din domeniul serviciilor IT, al asigurarilor si al constructiilor sa evite atomizarea si sa incerce o concentrare a afacerii, pentru a putea fi competitive pe piata europeana."Avem firme exceptionale in domeniul IT care produc software, dar este nevoie de o diminuare a atomizarii", a spus Basescu. Presedintele a dat si exemplu firmelor de asigurari autohtone care se feresc de sa se implice in proiectul asigurarii obligatorii a locuintelor. "Vor afla la 1 ianuarie ca va veni o firma europeana, care este dispusa sa faca aceste asigurari. Firmele de constructii sunt in aceeasi situatie. Consolidarea firmelor de profil le va face mai competitive", a afirmat Traian Basescu, care a mai precizat ca doar tehnologia nu va fi suficienta in Europa.

"Recomand firmelor romanesti sa aiba grija in achizitionarea de tehnologie. Este un gand pe care il am mai demult", a adaugat presedintele.

In opinia lui Basescu, prezenta unor firme romanesti puternice pe piata europeana implica un respect mai mare pentru Romania, desi este important ca in cele din urma populatia sa aiba de castigat in urma unor servicii de cea mai buna calitate.

"Generozitatea ma obliga sa spun ca indiferent cine ramane pe piata europeana, important este ca populatia sa beneficieze de cele mai bune servicii. Totusi, vreau sa fim un competitor puternic pentrui ca asta ne confera repsect", a declarat Basescu.

NewsIn

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...