Basescu: La MT sunt oameni care nu au obtinut nicio finantare UE

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 16:42
1469 citiri
Basescu: La MT sunt oameni care nu au obtinut nicio finantare UE

Presedintele Traian Basescu a afirmat miercuri, intr-un interviu pentru RRA, ca ar trebui dati afara functionarii care nu obtin finantari europene si a dat drept exemplu cazul unei unitati din cadrul Ministerului Transporturilor, precizeaza NewsIn.

Discutia a pornit de la intrebarea moderatorului, care s-a interesat de ce nu au fost folositi banii europeni pentru proiecte. "Pe de o parte, din incompetenta. Aici venim la marele aparat de stat pe care multi il jelesc acum pe la televizoare - "ia uite ce fac cu oamenii din aparatul de stat". Acest aparat de stat este mare, ineficient si incompetent. Daca cei platiti cu 75% mai mult, arhiselectionati, nu reusesc sa miste banii europeni, sa finalizeze proiectele, asta nu e decat o problema de incompetenta", a spus seful statului, care a adaugat insa ca aceasta situatie nu se regaseste peste tot.

"O incompetenta consistenta si, atentie, nu o reprosez ministrului, ministrului ii pot reprosa doar usurinta cu care spune "n-am bani". Dar acolo, la Ministerul Transporturilor, e un aparat de 100 si ceva de competenti platiti cu 75% mai mult la salariu si care n-au niciun proiect macar pe un tronson de 50 de km de autostrada aprobat la Bruxelles", a criticat seful statului.

Intrebat daca aceasta situatie se poate schimba, Basescu a spus ca este posibil ca, odata cu selectia personalului, sa aiba loc modificarile dorite. Presedintele a comentat ca nu-si imagineaza ca va exista cineva "atat de iresponsabil incat sa spuna "opresc pe cei cu carnet de partid".

"De aceea, am cerut Guvernului sa faca niste criterii de evaluare a personalului. Si va rog sa ma credeti ca nu am nicio retinere, daca vorbim de cei responsabili de atragerea banilor, sa spun "mai oameni buni, acolo unde ai, ca la Ministerul Transporturilor, o unitate de implementare a proiectelor care nu a fost capabila sa transmita macar un proiect finantabil la UE, de ce nu-i dati pe toti afara?", a punctat seful statului.

"Eu va spun ce as face eu, nu sunt Guvern, am dat un exemplu doar. Sunt si ministere unde absorbtia merge foarte bine, este peste media tarilor intrate in ultimele doua valuri", a adaugat presedinte.

"Mari proiecte de infrastructura care ar schimba tara... stam blocati in incompetenta si intr-un ministru care canta in struna aparatului si spune "n-am bani de la buget", a afirmat Basescu.

El a adaugat ca si-a exprimat aceste puncte de vedere si in intalnirea cu ministrii si liderii PDL.

"N-aveti nicio grija, nu fac parte din categoria celor care intai spun public si pe urma se adreseaza celor care ar trebui sa rezolve problemele. Sper sa fie reactii", a conchis presedintele. 

 

 

 

Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Cât câștigă românii în străinătate. Diaspora aduce aproape 3% din PIB
Statisticile oficiale arată că România are una dintre cele mai semnificative diaspore din UE, raportat la populația rezidentă a țării. Pentru fiecare patru persoane care locuiesc în...
#atragere, #basescu, #fonduri, #transporturi, #ue , #stiri Traian Basescu