Basescu: Guvernul trebuie sa stabileasca proiectele prioritare

Marti, 02 Noiembrie 2010, ora 16:49
883 citiri
Basescu: Guvernul trebuie sa stabileasca proiectele prioritare

Presedintele Traian Basescu a atentionat coalitia de guvernare ca este necesara stabilirea imediata a proiectelor prioritare de investitii ce urmeaza a fi finantate din bugetul anului 2011, in asa fel incat in ianuarie sa se semneze deja contractele pentru derularea lor, informeaza NewsIn.

Seful statului a aratat ca in contextul in care Romania a reusit sa introduca in scrisoarea de intentie cu Fondul Monetar International, Uniunea Europeana si Banca Mondiala prevederea potrivit carei banii alocati pentru investitii sa fie acordati in primul semestru al anului viitor, Guvernul trebuie sa stabileasca deja proiectele prioritare.

"Asupra acestui lucru am atentionat coalitia ca este necesara stabilirea imediata a proiectelor care sa insemne proiecte prioritare si care vor fi finantate din bugetul anului viitor, de asemenea dupa stabilirea prioritatilor trebuie declansate procedurile de achizitie in asa fel incat in luna ianuarie sa poata fi semnate contractele", a precizat Basescu, la finalul unei intalniri cu coalitia de guvernare.

Seful statului a aratat ca desi contractele nu pot fi semnate inainte de intrarea in vigoare a Legii bugetului de stat pe 2011, procedurile in vederea semnarii contractelor pot fi derulate deja.

"Atunci acolo unde este vorba de constructii, de elemente de dezvoltare lucrarile pot sa inceapa imediat ce vine primavara si nu se mai pierde timpul in derularea procedurilor in cursul anului viitor. Sper ca Guvernul in cel mai scurt timp sa stabileasca investitiile si ministerele sa declanseze procedurile de achizitii in asa fel incat in ianuarie sa se semneze contracte", a precizat Traian Basescu.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#basescu investitii achizitii proiecte , #stiri Traian Basescu