Basescu: Firmele japoneze pot intra pe piata romaneasca fara restrictii

Joi, 11 Martie 2010, ora 16:14
1814 citiri
Basescu: Firmele japoneze pot intra pe piata romaneasca fara restrictii

Presedintele Traian Basescu si-a exprimat convingerea ca Romania este o piata de mare interes pentru firmele japoneze, care pot sa-si manifeste nevoia de dezvoltare si de intrare masiva pe piata europeana, fara niciun fel de restrictii sau contrangeri vamale, informeaza NewsIn

Presedintele Romaniei, Traian Basescu, s-a intalnit joi, la sediul Ambasadei Romaniei la Tokyo, cu reprezentanti ai diasporei romanesti din Japonia, ocazie cu care a vorbit despre relatiile bune dintre Romania si Japonia si oportunitatile de colaborare dintre cele doua state.

"Cu ocazia vizitei am multumit autoritatilor japoneze pentru sprijinul pe care l-au acordat Romaniei in perioada de tranzitie.

As face precizarea ca toate proiectele finantate de Guvernul japonez au fost succese in Romania.

Fie ca vorbim de modernizarea caii ferate Fetesti - Constanta, de modernizare de termocentrale, de Drumul National 6 sectorul de vest sau de marele terminal de containere din Portul Constanta.

In anii de tranzitie, o importanta deosebita au avut-o si investitiile marilor firme japoneze in Romania.

Cert este ca relatia romano-japoneza este o relatie fara niciun fel de contencios", a subliniat seful statului.

Basescu a aratat ca din aceste motive are incredere in continuarea cooperarii politice intre Guvernul de la Tokyo si Guvernul de la Bucuresti, Romania fiind o piata de mare interes pentru firmele japoneze.

"Convingerea mea ca Romania este o piata de mare interes pe care firmele japoneze pot sa-si manifeste nevoia de dezvoltare si de intrare masiva pe piata europeana fara niciun fel de restrictii sau contrangeri vamale", a apreciat seful statului roman.

Seful statului a amintit si de acordul semnat cu o zi inainte intre Guvernele celor doua tari prin care Guvernul Japoniei finanteaza parte din proiectul de conectare a retelei de metrou a Bucurestiului cu Aeroportul Otopeni.

Basescu si-a incheiat scurta alocutione rostita in fata romanilor din Japonia multumind ambasadorilor pe care Japonia i-a avut in ultimii 20 de ani la Bucuresti, "oameni care au transmis intotdeauna mesajul corect cu privire la ceea ce se intampla in Romania si au acordat un sprijin deosebit relatiei bilaterale", dar a multumit si romanilor care traiesc in Japonia, "adevarati ambasadori ai Romaniei catre poporul japonez". 

#basescu, #firme, #japoneze, #piata, #romana , #stiri Traian Basescu