Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Femeile din mediul rural sunt o categorie puternic dezavantajata

Basescu: Femeile din mediul rural sunt o categorie puternic dezavantajata

Presedintele Traian Basescu a afirmat, intr-o emisiune pe postul public de televiziune, ca ar trebui initiate programe care sa se adreseze femeilor de la tara, lipsite de posibilitatea de a avea un venit regulat, transmite NewsIn.

Seful statului a afirmat ca, desi satul romanesc se dezvolta constant, femeile din mediul rural sunt dezavantajate fata de restul populatiei deoarece majoritatea nu au un salariu sau oalta sursa de venit care sa le parvina la intervale regulate de timp.

"Imi este foarte clar ca in mediul rural, daca exista o categorie puternic dezavantajata, cu sanse minime, sunt femeile.


Tinerii au o sansa sa faca o ferma, barbatii muncesc unde muncesc, ori pamantul, ori la o ferma, dar pentru femei nu am gasit inca niciun program care sa li se adreseze direct, si vor trebui gasite solutii, pentru ca femeile din mediul rural sa poata sa aiba o sansa de a obtine un salariu, un venit, in mediul rural", a spus Traian Basescu, in cadrul unei emisiuni.


El a apreciat ca aceasta situatie este in contrast cu dezvoltarea infrastructurii de la sate si cresterea fondurilor alocate pentru aceasta destinatie.


"Satul se schimba, exista bani si, an de an, lucrurile se imbunatatesc in mediul rural, fie ca vorbim de canalizare, de apa curenta, de constructie de scoli, de camine culturale, sali de sport. Toate acestea sunt parte a viitorului sat romanesc", a spus seful statului.


In ceea ce priveste subiectul absentei produselor agroalimentare romanesti din hypermarketuri, presedintele a apreciat ca acest lucru nu se poate imputa acestora, ci absentei depozitelor care sa respecte legislatia sanitara in vigoare. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1291 ori
Citeste mai multe desprebasescu femei dezavantajate