Basescu e multumit de cum au investit ministerele banii

Marti, 26 Iulie 2011, ora 10:31
948 citiri
Basescu e multumit de cum au investit ministerele banii

In urma evaluarii de pe 30 iunie, presedintele Romaniei este multumit de modul in care au fost utilizati banii de investitii de catre ministere, conform NewsIn.

"Evaluarea fiecarui minister este problema premierului, eu va pot spune ca am cerut de la Finante situatia investitiilor pe fiecare minister si eu personal sunt multumit de utilizarea banilor pentru investitii.

Acest lucru s-a vazut si in ce s-a intamplat, e pentru prima data cand in luna mai constructiilor au trecut pe plus. Din cauza investitiilor guvernamentale, pentru ca nu a facut nimeni mari investitii imobiliare in primul trimestru sau in luna mai", a explicat seful statului.

Traian Basescu a dat ca exemplu MDRT, care a cheltuit 85% din banii pentru investitii, si Ministerul Transporturilor, care a cheltuit 82,5%, aceste doua institutii find "marii consumatori de bani de investitii".

Mai mult, precizeaza presedintele, pe componenta interna MDRT a cheltuit chiar 98% din banii de investitii, probleme fiind in cazul programelor transfrontaliere, cu Republica Moldova si cu Ucraina.

"N-as spune ca neaparat din cauza Ministerului Dezvoltarii din Romania (nu s-au realizat programele - n.r.)", a comentat presedintele.

In ceea ce priveste fondurile europene, Traian Basescu a spus ca "lucrurile s-au corectat" fata de luna iunie, cand presedintele CE Jose Manuel Barroso a trimis o scrisoare Guvernului pentru a critica rata scazuta de absorbtie.

Seful statului a spus insa ca aceasta rata "nu poate fi evaluata" acum din cauza sistemului prin care proiectele sunt platite din bugetul intern, iar apoi decontate la CE, iar acum aceste decontari au fost sistate temporar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În contra curentului european, românii s-au îndreptat în 2024 către mașinile diesel: Înmatriculările au crescut cu peste 31%
În timp ce la nivelul pieței auto europene înmatriculările de autoturisme diesel au înregistrat declinuri anuale de 10,6% în primul trimestru și de 18,5% în luna martie 2024, în România...
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google oferă acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto
Google a anunțat că va oferi acces gratuit la unele dintre cele mai avansate instrumente de editare foto din Google Photos, care anterior erau disponibile doar contra cost. Începând cu luna...
#basescu, #investitie, #minister finante, #contructii, #barosso , #stiri Traian Basescu