Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu, despre obiectivele UE pentru 2013

Basescu, despre obiectivele UE pentru 2013


Traian Basescu a declarat vineri, dupa intoarcerea de la Consiliul European de iarna, ca obiectivele principale ale UE in 2013 sunt consolidarea fiscala, reluarea creditarii economiei, cresterea competitivitatii si reducerea saraciei.

"Consolidarea fiscala va trebui sa se reflecte in bugetul care va fi prezentat Parlamentului pentru 2013", a spus Traian Basescu.

"Un alt obiectiv: reluarea creditarii normale a economiei. Trebuie sa vedem ce lichiditate trebuie asigurata bancilor, pentru ca creditarea sa fie reluata la un nivel normal".

Un alt obiectiv al UE in 2013 este cresterea competitivitatii. "Am exprimat, in interventia mea, ca oricat am pune sub control sistemul bancar, oricat am vorbi de Uniunea Banara, cat timp nu facem din competitivitate un element care sa stea in atentia politicilor guvernamentale, care sa stimuleze cresterea competitivitatii, nu vom ajunge la o relansare reala", a spus Traian Basescu.

Oficialul a spus ca simpla restabilizarea macroeconomica si un eventual proces de scadere a datoriilor statelor nu este suficienta pentru a asigura bunastarea cetatenilor din UE.

"La nivel european, saracia este un fenomen in crestere, care nu se intampla doar in Romania. Este un fenomen generalizat. Sigur ca la noi salariile sunt foarte mici, comparativ cu Grecia. Un grec cu salariu de 1.000 de euro, plateste 6-700 de euro chirie pentru un apartament cu 2 camere. In Romania, 90% suntem proprietari", a spus Traian Basescu.

Acesta a mai mentionat ca UE va trebui sa analizeze care sunt consecintele sociale ale crizei, in fiecare stat membru al Uniunii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1328 ori