Basescu despre iesirea din criza: 1 an dupa SUA si 6-9 luni dupa UE

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 11:43
1037 citiri
Basescu despre iesirea din criza: 1 an dupa SUA si 6-9 luni dupa UE

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca Romania a intrat in criza economica la un an dupa SUA si la 6-9 luni dupa puterile economice europene, apreciind ca acelasi decalaj se va manifesta si la reluarea cresterii economice.

Seful statului a participat la lucrarile Forumului Economic Roman.

"La televiziuni si in dezbaterea publica vedem oameni furiosi adesea, fie ca sunt analisti, jurnalisti, reprezentanti ai sindicatelor - recunosc, mai putini ai comunitatii de afaceri, ai patronatelor - ii vedem furiosi ca nu scoatem tara din criza. De fapt, sunt pe o pista falsa: Romania nu poate iesi singura din criza, ci va iesi odata cu economia globala, cu decalajele aproximativ similare momentului intrarii in criza", a spus Basescu, potrivit Mediafax.

Basescu a precizat ca in Romania criza a ajuns la un an dupa ce a izbucnit in SUA si la 6-9 luni dupa ce fenomenul s-a manifestat in UE.

"Presupun sau imi permit sa apreciez ca acelasi declaj va exista la reluarea cresterii economice", a adaugat presedintele.

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
#basescu, #crestere, #criza, #economica, #reluare, #romania , #stiri Traian Basescu