Basescu despre bugetari: nu ajung 74.000 concediati

Joi, 05 August 2010, ora 09:04
1288 citiri
Basescu despre bugetari: nu ajung 74.000 concediati

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri la TVR ca "nu este suficient" ca 74.000 de bugetari sa fie concediati, cum s-a angajat Guvernul fata de FMI, ci trebuie flexibilizat aparatul de stat, si i-a criticat pe functionari ca sunt "primii responsabili" pentru neatragerea fondurilor europene, transmite NewsIn.

"Acum sunt acte normative emise pentru disponibilizarea a 74.000 de oameni din sectorul bugetar, din cei 1,35 milioane. Este de urmarit punerea in aplicare a acestor acte normative si vreau sa va spun public ca nu este suficient.

N-are decat sa spuna FMI ce vrea, noi pana nu flexibilizam aparatul de stat - si nu voi considera ca reforma aparatului de stat a fost realizata cu disponiblizarea a 74.000 de oameni", a spus presedintele.

In ceea ce priveste solutiile pentru acesti disponibilizati, Basescu a spus ca vor trebuie sa se "reorienteze" si acest sens Romania dispune de 3,2 miliarde de euro, bani europeni, pentru recalificarea fortei de munca.

"Acesti oameni pot sa dobandeasca si alte calificari, platite din bani europeni, in asa fel incat sa-si gaseasca mai usor un loc de munca pe piata fortei de munca", a explicat Basescu.

Seful statului a dorit sa transmita si un mesaj bugetarilor si liderilor sindicali, acuzandu-i ca sunt "primii responsabili" de neatragerea fondurilor europene, insa nu a specificat clar la care categorie de angajati se refera. "Vreau sa le transmit si un mesaj.

Si lor, si liderilior sindicali, cei care ii reprezinta cu veselie la televizor: Sunt primii responsabili de neatragerea fondurilor europene.

De regula, tot jocul se face <ministrii sunt vinovati>.

Vin liderii sindicali si spun sa nu se faca disponibilizari. Au responsabilitate politica, nu ministrul face proiectul, ci ei", a atentionat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #bugetari, #concedieri , #stiri Traian Basescu