Basescu: Decat sa consume copiii etnobotanice, mai bine se duc la bazin

Joi, 30 Iunie 2011, ora 11:12
1343 citiri
Basescu: Decat sa consume copiii etnobotanice, mai bine se duc la bazin

Presedintele Traian Basescu a laudat MDRT pentru procentul mare de investitii realizate, explicand ca e bine ca se fac patinoare si bazine de inot pentru copii, care nu stau astfel "la coltul strazii la etnobotanice",insa a criticat absenta unor programe regionale, care sa strabata mai multe judete, potrivit Newsin. 

"Ma asteptam sa fie oarecare probleme la MDRT (privind rata investitiilor - n.r.). E, acolo s-a depasit 100% nivelul de investitii, dar unde le vedeti?", a inceput Traian Basescu, intr-o emisiune la 10TV.

Presedintele a continuat ca este de acord sa fie construite patinoare si bazine de inot, insa trebuie pus accent si pe proiectele regionale.

"Eu as vrea sa faca patinoare si bazine de inot pentru copii si de toate, pentru ca in loc sa mearga la coltul strazii la etnobotanice se duc la bazin.

Daca cinci copii se duc intr-un bazin seara e mare lucru, decat sa stea la coltul strazii sa consume etnobotanice", a spus presedintele.

"Desi s-au facut investitiile 100%, ele sunt in comune, in apa si canalizare, ceea ce e bine. In strazi in interiorul comunelor si in ceva drumuri comunale.

N-ai niciun proiect regional, care sa strabata doua-trei judete", a completat Basescu, punctand astfel care ar fi relevanta reimpartirii administrative.

Presedintele a precizat ca se va uita peste cifrele privind investitiile, reamintind ca a cerut in Guvern o analiza pe acest domeniu.

"Am cerut in Guvern sa se faca o analiza dupa primele sase luni, sa se vada daca s-au cheltuit banii de investitii si unde nu s-au cheltuit premierul sa analizeze daca nu e cazul sa-mi propuna sa remaniem ministrul", a explicat acesta. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Pierderi colosale de 38.000 de miliarde de dolari: Care este cauza
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#traian basescu, #elena udrea, #bazin de inot, #etnobotanice , #stiri Traian Basescu