Basescu: daca nu reducem cheltuielile, va trebui sa cerem un nou imprumut

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 00:47
1274 citiri
Basescu: daca nu reducem cheltuielile, va trebui sa cerem un nou imprumut

Presedintele Traian Basescu a declarat joi la TVR ca, daca Guvernul nu va reusi sa transpuna in realitate scaderea cu 25 la suta a salariilor bugetarilor, Romania ar fi nevoita ca, in martie 2011, sa contracteze un nou imprumut, care sa mearga in consum, lucru cu care el nu ar fi de acord, potrivit Mediafax.

"Daca noi nu luam masuri de reducere a cheltuielilor pe cele doua mari zone de cangrena din bugetul Romaniei, la anul, in martie, va trebui sa cerem un nou imprumut, care se va duce si el in consum. Nu vom avea nici bani de diguri, nici de autostrazi, nici de infrastructura feroviara", a spus seful statului la TVR.

Presedintele a aratat din nou ca trebuie taiate "toate programele sociale care indeamna la nemunca". "Avem venit minim garantat, pe care-l consumam la carciuma. (...) Avem pensia minim garantata", a amintit seful statului.

In opinia presedintelui, Romania nu poate imprumuta "la nesfarsit" bani pentru a plati salariile si pensiile "asa cum sunt acum".

"Eu nu pot da ordine nici Parlamentului nici Guvernului, dar ei trebuie sa stie ca, in calitate de sef al statului, cer acestor institutii sa nu inglodam in continuare tara in datorii pentru consum", a spus presedintele, propunand ca redresarea economica sa se faca "pe etape: reducerea cheltuielilor, apoi generalizarea impozitarii".

"Orice venit trebuie impozitat. Apoi, daca dupa ce ne facem curatenie constatam ca inca avem probleme, putem umbla la taxare", a spus Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#basescu, #cheltuieli, #imprumut, #buget , #stiri Traian Basescu