Basescu da vina pe politicienii din SUA si Europa pentru caderea pietelor

Miercuri, 10 August 2011, ora 10:00
1155 citiri
Basescu da vina pe politicienii din SUA si Europa pentru caderea pietelor

Presedintele Romaniei spune ca pietele internationale au cazut ca urmare a deciziilor "neconvingatoare" ale politicienilor din SUA si Europa, conform NewsIn.

"Nu cred ca putem vorbi inca despre o criza, ci despre o reactie. Probabil ca in zilele urmatoare se va confirma aprecierea pe care o fac printr-o revenire a burselor, atat in SUA, cat si in Europa", a spus Traian Basescu, sustinand ca, cel putin in momentul de fata, nu trebuie folosit cuvantul "criza".

Presedintele a continuat explicand ca neincrederea investitorilor este provocata de "decizii neconvingatoare" ale politicienilor, indiferent unde s-ar afla ei - si "bineinteles" si la Bucuresti -, subliniind ca acesta este doar un punct de vedere si nu doreste sa fie vazut ca o apreciere "rautacioasa".

"Pare a fi in primul rand o reactie la masuri neconvingatoare in acest moment luate de oamenii politici si nu sunt inca acele elemente ale crizei. Pe acest fond, Romania si oamenii politici din Romania nu au decat solutia prudentei", a aratat Traian Basescu.

Presedintele a criticat si formularile din presa legate de intalnirea de la Palatul Cotroceni, care a fost prezentata ca una "de criza". "Vreau sa stiti ca n-a fost nicio intalnire de criza.

Pur si simplu a fost o intalnire intre institutii cu responsabilitati pentru a face o analiza a evolutiilor situatiei de pe pietele internationale si pentru a incerca sa pozitionam efectele asupra Romaniei in contextul international pe care il cunoasteti cu totii", a spus seful statului.

Nu in ultimul rand, seful statului a afirmat ca institutiile cu ai caror reprezentanti s-a intalnit marti, respectiv BNR, Consiliul Fiscal si Ministerul Finantelor Publice, fac continuu evaluari si analize referitoare la situatia economica pe care le pun la dispozitia factorului politic.

"N-as vrea sa mergeti pe ideea acreditata ca traim din informatiile de la serviciile secrete. Nu serviciile secrete previn crizele daca ele sunt pe punctul sa apara", a punctat Traian Basescu zambind.

PIB-ul SUA, revizuit in sus – TradeVille
PIB-ul SUA, revizuit in sus – TradeVille
Preturile Din Activitățile Economice, In Creștere In perioada martie – mai 2024, managerii din industrie estimează creșterea preturilor in industria prelucrătoare, construcții si comerț...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#criza, #bursa, #cadere bursa, #piata capital , #stiri Traian Basescu