Basescu cere respingerea unei ordonante referitoare la privatizarea Petromidia

Luni, 21 Martie 2011, ora 23:52
1630 citiri
Basescu cere respingerea unei ordonante referitoare la privatizarea Petromidia

Presedintia a transmis luni Parlamentului cererea de reexaminare a legii privind aprobarea OUG 248/2000 pentru modificarea OUG 64/1998 privind acordarea unor facilitati la plata pretului actiunilor si la plata unor obligatii bugetare, in scopul privatizarii SC 'Petromidia' - S.A. Constanta, potrivit Newsin. 

Potrivit unui comunicat de presa remis NewsIn, legea transmisa spre promulgare are ca obiect aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 248/2000 prin care se acordau Societatii Comerciale 'Petromidia' - S.A. Constanta facilitati la plata unor obligatii bugetare si a altor obligatii catre Ministerul Finantelor.

Aceasta reglementare avea ca scop transferul dreptului de proprietate asupra pachetului de actiuni reprezentand 69,991% din capitalul social al S.C. 'Petromidia' - S.A. Constanta catre investitorul cu care Fondul Proprietatii de Stat a negociat si a incheiat contractul de vanzare-cumparare a actiunilor respective.

"Deoarece Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 248/2000 si-a produs deja efectele juridice prin semnarea contractului de privatizare a S.C. 'Petromidia' - S.A. Constanta, consideram ca aprobarea acesteia prin lege nu mai este oportuna.

Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii trimise spre promulgare, in sensul respingerii Ordonantei de urgenta nr. 248/2000, tinand cont de motivele invocate", motiveaza Presedintia. 

#traian basescu, #ordonanta de urgenta, #privatizare petromidia , #stiri Traian Basescu