Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu cere reexaminarea unei legi care transforma ANAF intr-o institutie bazata pe profit

Basescu cere reexaminarea unei legi care transforma ANAF intr-o institutie bazata pe profit

Presedintele Traian Basescu a trimis vineri Parlamentului, spre reexaminare, o lege privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale ale carei prevederi transforma ANAF intr-o institutie bazata pe profit, situatie neconforma cu statutul si natura juridica a unei institutii publice a statului. Presedintele solicita Parlamentului eliminarea din textul Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale a unei dispozitii considerate neconforme cu statutul si natura juridica a unei institutii publice a statului, in speta Agentia Nationala de Administrare Fiscala(ANAF).


Astfel, se arata in motivarea trimisa de seful statului catre Legislativ, un articol din Ordonanta prevede retinerea de catre ANAF sau de catre autoritatile administratiei publice locale, dupa caz, a unei cote de 7% din valoarea creantelor stinse in baza unui articol din Codul de procedura fiscala. Sumele astfel obtinute ar urma sa fie utilizate de catre ANAF ori de catre autoritatile administratiei publice locale, dupa caz, ca venituri proprii, "pentru finantarea cheltuielilor necesare imbunatatirii activitatii de administrare a creantelor fiscale".


Presedintele sustine ca posibilitatea retinerii acestor sume ca venituri proprii de catre ANAF reprezinta o forma legala de transformare a ANAF "dintr-o institutie publica bugetara intr-o institutie bazata pe profit, asemenea unei societati comerciale".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1299 ori