Basescu cere Parlamentului sa adopte mai repede legea asistentei sociale

Joi, 20 Octombrie 2011, ora 12:46
820 citiri
Basescu cere Parlamentului sa adopte mai repede legea asistentei sociale

Traian Basescu le-a cerut lui Mircea Geoana, presedintele Senatului, si Robertei Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, sa acorde o "atentie deosebita" proiectului legii asistentei sociale, astfel incat aceasta sa fie adoptata cat mai urgent posibil.

Seful statului le-a reamintit presedintilor celor doua camere ale Parlamentului, printr-o scrisoare deschisa, ca acest proiect trebuie sa se transforme in lege pana la inceputul anului viitor, ca parte a unui angajament pe care Romania si l-a asumat in fata organismelor internationale.

"Proiectul de lege are in vedere imbunatatirea eficientei protectiei sociale care ramane o prioritate pentru Romania. Conform intelegerii pe care Romania o are cu organismele financiare internationale, statul roman s-a angajat sa adopte aceasta lege pentru a putea intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2012", se mentioneaza in scrisoarea trimisa, joi, de presedintele Traian Basescu catre liderii Senatului si Camerei Deputatilor.

Alaturi de proiectul legii asistentei sociale, Traian Basescu le-a mai cerut celor doi urgentarea dezbaterilor si pe proiectul de lege pentru modificarea si completarea Legii privind statutul judecatorilor si procurorilor si a Legii privind organizarea judiciara.

"Adoptarea proiectului de lege se inscrie in indeplinirea de catre Romania a conditionalitatilor si recomandarilor prevazute in ultimul Raport de tara privind progresele Romaniei in domeniul justitiei si combaterii coruptiei. Dupa cum deja cunoasteti, tara noastra se afla inca sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei. Adoptarea proiectului sus-mentionat ar institui reguli transparente si obiective in ceea ce priveste numirea judecatorilor la Inalta Curte de Casatie si Justitie", se mai arata in textul scrisorii.

#Traian Basescu scrisoare Parlament, #Basescu urgentare lege asistenta sociala , #stiri Traian Basescu