Basescu: BERD are o importanta contributie la dezvoltarea economica a Romaniei

Vineri, 18 Iulie 2014, ora 13:25
1312 citiri
Basescu: BERD are o importanta contributie la dezvoltarea economica a Romaniei

Presedintele Traian Basescu i-a primit vineri, la Palatul Cotroceni, pe membrii boardului Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), context in care a afirmat ca sectoarele in care Romania are mai mare nevoie de expertiza BERD sunt atragerea de investitii straine, industria alimentara, infrastructura, absorbtia de fonduri europene si sectorul energetic, informeaza un comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Potrivit sursei citate, seful statului a multumit pentru importanta contributie pe care BERD o are la dezvoltarea economica a tarii noastre.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a vorbit despre situatia actuala a economiei romanesti, despre importanta asigurarii predictibilitatii si stabilitatii pentru mediul de afaceri, dar si despre riscurile care pot influenta evolutia economiei in urmatorii ani.

Judetele Buzau si Ialomita, pe lista de interes a Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare

Programul delegatiei Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), formata din directori ai Consiliului de Administratie, a inclus vizitarea Capitalei si a judetelor Buzau si Ialomita, intr-o misiune de 4 zile. De asemenea, vizita include intalniri cu presedintele, prim-ministrul, dar si ministrii de Finante si Buget.

"Vizita face parte dintr-o serie obisnuita de consultari, ce permite Consiliului de Administratie al BERD sa inteleaga prioritatile economiei si sa mentina un dialog strans cu autoritatile, sectorul privat si societatea civila din Romania", se arata intr-un comunicat al BERD.

BERD a investit, de la inceputul activitatii sale in Romania, circa 6,7 miliarde euro in 364 de proiecte si a mobilizat peste 14 miliarde euro din alte surse de finantare.

#Basescu BERD, #vizita BERD Romania , #stiri Traian Basescu