Basescu: banii de la UE, insuficienti pentru modernizarea infrastructurii

Marti, 08 Martie 2011, ora 23:58
1368 citiri
Basescu: banii de la UE, insuficienti pentru modernizarea infrastructurii

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, ca desi are la dispozitie de la UE, pana in 2015, cinci miliarde de euro, Romania are nevoie de investitii mult mai mari pentru modernizarea infrastructurii, iar sumele necesare pot proveni din investitii, potrivit Mediafax.

"Un alt domeniu de mare interes pentru Romania este infrastructura insasi. Este adevarat, Romania beneficiaza de sume importante alocate de UE pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere si feroviare.

Nu va fi insa suficient. Chiar daca pana in 2015 avem la dispozitie cinci miliarde de euro de la UE, cu certitudine Romania are nevoie de investitii mult mai mari pentru a-si moderniza reteaua de autostrazi si a-si moderniza reteaua de cai ferate.

Este un alt loc in care cine vrea sa investeasca poate sa investeasca cu atat mai mult cu cat de curand avem si o lege favorabila pentru parteneriatul public-privat", le-a spus presedintele participantilor la Forumul de Cooperare al Golfului.

Seful statului a adaugat, de altfel, ca in Romania se poate investi eficient in orice domeniu.

"Daca am vorbit despre ce se mai poate face in Romania ca afacere, as trage o singura concluzie: orice. In Romania se poate investi eficient in orice domeniu exact datorita acestui motiv - decalajul de dezvoltare dintre Romania si alte state ale UE.

Iar aceasta diferenta nu poate fi acoperita nici cu resursele bugetului de stat, nici cu resursele puse la dispozitie de UE, ci atragand investitii", a spus Basescu.

Presedintele Traian Basescu a mai subliniat ca din perspectiva sa acest forum este evenimentul economic al anului nu neaparat pentru ca se asteapta la semnarea de contracte ci pentru ca se asteapta ca in urma acestui eveniment oamenii de afaceri din Golf sa descopere Romania. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #finantare europeana, #bani ue, #infrastructura , #stiri Traian Basescu