Basescu: Am depasit varful crizei economice, dar nu si pe cel al crizei sociale

Marti, 21 Septembrie 2010, ora 16:26
1323 citiri
Basescu: Am depasit varful crizei economice, dar nu si pe cel al crizei sociale

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, in Parlament, ca Romania a depasit varful crizei economice, dar nu si pe cel al crizei sociale, ca e un "optimism prudent" in privinta relansarii economice si ca pentru 2011 e prognozata o crestere economica de 2% din PIB, precizeaza Mediafax.

"Datele statistice arata incurajator. In primul rand, putem spune ca am depasit varful crizei economice, dar nu si pe cel al crizei sociale. Incet, incet, economia noastra iese din recesiune, productia industriala e deja in crestere de cateva luni. Putem vorbi despre un optimism prudent atunci cand ne gandim la relansarea economica", a declarat Basescu.

El a mai spus ca, pentru 2011 prognozele arata ca Romania poate intra in zona de crestere pozitiva de aproximativ 2%, cu conditia sa fie accelerate reformele structurale.

"Pentru urmatorii ani, 2012 si 2013, aceasta crestere ar putea sa atinga 3-4 procente. Din pacate, astfel de cresteri nu ne sunt suficiente. O crestere de 2-3% nu poate asigura dezvoltarea pentru ca Romania sa se inscrie in reducerea decalajelor, este nevoie de o crestere medie de cel putin 5% pe an. In plus, trebuie redus progresiv deficitul bugetar", a mai afirmat seful statului.

#basescu criza economica sociala , #stiri Traian Basescu