Basescu: Alegerile din 2012, un pericol pentru continuarea reformelor

Miercuri, 27 Aprilie 2011, ora 23:45
1291 citiri
Basescu: Alegerile din 2012, un pericol pentru continuarea reformelor

Presedintele Traian Basescu a comentat miercuri informatiile aparute in presa potrivit carora oficialii FMI au invocat riscul alegerilor din 2012 asupra continuarii reformelor, afirmand ca aceeasi ingrijorare o are si el, potrivit NewsIn.

Intrebat intr-o emisiune despre declaratiile neoficiale aparute in presa privind alegerile din 2012, care ar fi cel mai mare pericol in calea continuarii reformelor din Romania, si atribuite oficialilor FMI, Basescu a spus ca a vazut "declaratia lui Jeffrey Franks", seful misiunii Fondului in Romania, si a recunoscut ca si el este preocupat de acest subiect.

"Sa fiu foarte sincer, este aceeasi ingrijorare pe care o am si eu.

Din acest motiv am insistat mult, si Guvernul a fost de acord, ca de altfel si BNR, ca perioada premergatoare anului electoral 2012 s-o acoperim cu un acord cu FMI si cu UE, un acord care sa aiba incluse in obligatiile pe care ni le asumam exact procesele de reforma care trebuiesc continuare", a afirmat seful statului.

Presedintele Basescu a explicat ca nu este suficienta reforma din justitie, educatie, piata fortei de munca, ci reforma statului trebuie continuata permanent, dand ca exemplu principal "zona regiilor" de stat.

"Sectorul privat s-a ajustat pe perioada crizei, sect guvernamental s-a ajustat, (...) dar marile regii nu si va fi obiectiv major al programului (cu FMI - n.r.), restructurarea regiilor", a explicat presedintele, adaugand ca problema majora in regii este cresterea "galopanta" a arieratelor.

Vezi si:

Basescu: Reforma trebuie sa continue in zona marilor regii

Basescu asteapta expertii Eurostat, in Romania

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fmi, #reforme, #traian basescu , #stiri Traian Basescu