Basescu: Ajustarile de personal continua

Luni, 07 Februarie 2011, ora 01:46
1384 citiri
Basescu: Ajustarile de personal continua

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca in perioada urmatoare vor fi continuate ajustarile de personal bugetar si ca nu vede de ce doctorii sau actorii ar mai accpeta sa fie bugetari, transmite Mediafax.

Seful statului a afirmat, intrebat fiind daca noul acord de tip preventiv va cuprinde masuri de disponibilizare a personalului, ca nici in acordul trecut nu a fost un obiectiv major.

"Ce va pot spune este ca vom continua ajustarile. S-a dovedit ca avem excedent de cheltuieli de personal, nu atat prin veniturile pe care le utilizeaza fiecare, pe care le primeste fiecare salariat din sectorul public, ci prin numar. Si daca acceleram si procesele de introducerea a serviciilor IT catre populatie, si eu sper sfarsitul lunii martie sa-mi permita sa-mi platesc cu cardul taxele pe anul 2011, este clar ca se creeaza posibilitatea diminuarii de personal", a declarat seful statului.

El a mentionat ca este unul dintre cei convinsi ca medicii nu trebuie sa aibe contractul spitalului si "sa nu fie un slujbas de stat".

"Sa stie cat costa o consultatie, cat costa o operatie, ce se incadreaza in pachetul garantat pentru populatie, foarte bine, se presteaza gratuit, plateste Casa, ce este peste plateste pacientul. Deci nu numai disponibilizarile, dar si procesle de modernizare ale sistemului de sanatate sunt o alta sursa. Nu vad de ce doctorii, de ce actorii ar mai accepta sa fie bugetari", a mai spus presedintele Basescu.

#masuri de disponibilizare, #bugetari, #personal bugetar, #doctori, #traian basescu, #ajustari de personal , #stiri Traian Basescu