Basescu afirma ca tractoarele romanesti au mare cautare in Egipt

Vineri, 14 August 2009, ora 11:38
2482 citiri
Basescu afirma ca tractoarele romanesti au mare cautare in Egipt

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, pe platforma industriala Roman din Brasov, unde o firma egipteana a reluat productia de tractoare, ca in cursul vizitei pe care a efectuat-o la Cairo in 2007 presedintele Hosni Mubarak i-a spus ca in tara sa tractoarele romanesti au mare cautare, relateaza NewsIn.

Basescu a precizat, in timpul unei intaniri cu oficialitatile locale si conducerea societatii de pe platforma brasoveana, ca seful statului egiptean i-a spus ca exista o mare nevoie si de piese de schimb pentru tractoarele romanesti, transmite corespondentul NewsIn.

Presedintele a fost intampinat vineri la sosirea pe platforma industriala de primarul Brasovului, George Scripcaru, de membri ai conducerii societatii Roman, dar si de repezentanti ai firmei egiptene "Crystal 2003", care a reinceput productia de tractoare.

Pe platforma Roman din Brasov a fost reluata productia de tractoare, joi iesind pe poarta fabricii un prim lot de 25 de bucati, modelul Universal 650-lansat in 1965-, care vor fi exportate in Egipt. Licenta si fisele tehnologice de productie au fost cumparate de firma egipteana "Crystal 2003" de la Flavus Invest.

Patronii firmei egiptene au declarat ca tractoarele produce la Brasov sunt foarte cautate in tara lor, urmand sa produca cateva mii de bucati. Reprezentantii investitorului egiptean, care au venit la Brasov sa preia acest prim lot au fost foarte multumiti dupa ce le-au testat, spunand ca cei din tara lor sunt invatati cu acest tractor, primele modele de tractoare romanesti ajungand pe malul Nilului inca din 1965, ca stiu sa-l repare si au si lanturi de distributie in tot Egiptul, care vor distribui si piesele de schimb.

Un alt element care i-a atras pe egipteni spre Romania a fost pretul acestor tractoare, aproximativ 13.000-14.000 de euro, cu mult sub pretul cu care sunt vandute in Egipt tractoarele similare produse de marile companii producatoare din Occident. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#societati, # productie, # platforma, # tractoare , #stiri Traian Basescu