Basescu admite ca declaratiile din SUA privind contractul Bechtel au fost "prea dure"

Duminica, 18 Septembrie 2011, ora 12:14
1169 citiri
Basescu admite ca declaratiile din SUA privind contractul Bechtel au fost "prea dure"

Presedintele Basescu a admis ca afirmatiile sale ca ambii parteneri din contractul Bechtel au vrut sa fure au fost "prea dure", dar a sustinut ca atat statul, cat si compania americana, au stiut de la inceput ca proiectul nu era bancabil, deoarece nu a fost alocat in conditii de competitie corecta.

"Vorbind de Bechtel, a fost un contract nefericit, si eu am afirmat acest lucru chiar la ambasada Romaniei de la Washington. Poate calificarea a fost prea dura, dar este clar ca partea romana a incercat sa fure voturi anuntand acest proiect si dand impresia ca se va construi si toata lumea a fost fericita de traseul autostrazii", a spus el la PRO Tv.

"Pe de alta parte, Bechtel, la dimensiunile pe care le are, nu putea sa nu stie ca Romania nu are resurse financiare individuale pentru un asemenea proiect. Si ambele parti au stiut ca din modul in care a fost semnat contractul, el nu este bancabil, nu poate fi finantat de nicio banca pentru ca nu se indeplinea nici un criteriu al unei corecte competitii in obtinerea unei lucrari publice.

Deci incorecte au fost ambele parti!", a mai sustinut Basescu, adaugand ca "Slava Domnului ca, in urma unor negocieri, Bechtel a inteles sa-si limiteze exigentele ca dimensiune a contractului".

El a salutat pozitia "extraordinara in mijlocirea dialogului si in iesirea de pe pozitii de forta a Bechtel a ambasadorului Statelor Unite, care a mediat discutia intre Ministerul Transporturilor si Bechtel".

Presedintele Traian Basescu a declarat in SUA ca, asa cum a fost facut contractul cu Bechtel pe vremea guvernarii Nastase, ambii parteneri au vrut sa fure. "Construiam cea mai scumpa autostrada din lume, intr-un contract in care ambii parteneri au vrut sa fure. Da?!

Un contract care s-a atribuit fara licitatie. Statul roman nu putea sa accepte la nesfarsit, fie ea si o firma mare, sa plateasca cu 19, 20, 30 de milioane de euro km de autostrada", a spus Basescu, citat de Realitatea TV. Explicatia a fost oferita de presedinte, la Washington, unei romance care s-a interesat de ce tara noastra nu a mai acceptat Bechtel ca partener la construirea autostrazilor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #bechtel, #autostrada , #stiri Traian Basescu