Basescu: acordul cu Georgia si Azerbaidjan, important si pentru UE

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 14:04
1005 citiri
Basescu: acordul cu Georgia si Azerbaidjan, important si pentru UE

Presedintele Traian Basescu a declarat marti ca Memoradumul de Intelegere care sta la baza infiintarii companiei care va construi doua terminale de gaz natural lichefiat, este un pas extrem de important in egala masura pentru Azerbaidjan, Georgia si Romania, dar si pentru UE.

"In primul rand, permiteti-mi sa-i felicit pe cei trei ministri pentru acordul pe care l-au semnat astazi. De asemenea, ambasadorii Georgiei si Azerbaidjanului au depus eforturi deosebite pentru a pune cap la cap acest document. Este un pas extrem de important, in egala masura pentru Azerbaidjan, Georgia si Romania, dar si pentru Uniunea Europeana.

In acelasi timp, in sfarsit, se da satisfactie celor trei presedinti, eu, Alyev si Saakasvili. S-a facut un pas important si eu va multumesc pentru munca dumneavoastra. Am vazut documentul pe care l-ati semnat, cred ca esential este ca acea companie de proiect sa inceapa sa lucreze", a declarat presedintele Traian Badescu in debutul intalnirii cu Natig Aliyev, ministrul Industriei si Energiei al Republicii Azerbaidjan si Alexander Khetaguri, ministrul Energiei al Georgiei, desfasurata marti la Platatul Cotroceni.

La intalnire a fost prezent si ministrul roman al Economiei, Adriean Videanu, care a semnat marti, impreuna cu ministrul industriei si energiei din Republica Azerbaijan, Natig Aliyev, si ministrul energiei din Georgia, Alexander Khetaguri, la sediul Ministerului roman al Economiei, Memoradumul de Intelegere care sta la baza infiintarii companiei de proiect care va construi doua terminale de gaz natural lichefiat.

#basescu, #energetic, #memorandum, #videanu , #stiri Traian Basescu