Basescu a vorbit cu reprezentantii BERD despre finantarea cu bani europeni

Luni, 18 Octombrie 2010, ora 22:09
1182 citiri
Basescu a vorbit cu reprezentantii BERD despre finantarea cu bani europeni

Presedintele Traian Basescu a discutat luni cu reprezentanti ai Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare despre faptul ca "parteneriatul de succes" dintre Romania si BERD merita consolidat prin finantarea cu prioritate a proiectelor care beneficiaza de fonduri europene, informeaza NewsIn.

Presedintele Traian Basescu, a primit luni, la Palatul Cotroceni, o delegatie formata din membri ai Consiliului Director al Bancii Europene de Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

In cadrul discutiilor a fost subliniat faptul ca parteneriatul de succes intre Romania si BERD merita consolidat prin finantarea cu prioritate a proiectelor care beneficiaza de fonduri europene, precizeaza Presedintia.

In cadrul intalnirii desfasurate luni seful statului a prezentat situatia actuala a Romaniei, in contextul acordului cu Fondul Monetar International, Banca Mondiala si Comisia Europeana, "in urma caruia tara noastra va beneficia de stabilitate macroeconomica pe care insa, va trebui sa o consolideze in urmatorii ani", se mai precizeaza in comunicatul de presa.

In ceea ceea ce priveste domeniile in care Romania are nevoie de o modernizare rapida, presedintele Traian Basescu a indicat infrastructura de transport, pe sectorul energetic, pe dezvoltarea zonelor rurale si a turismului, in special a celui balnear.

#basescu, #berd, #discutii, #domenii, #modernizare , #stiri Traian Basescu