Basescu a promulgat legea privind cresterea TVA

Joi, 23 Decembrie 2010, ora 23:15
1796 citiri
Basescu a promulgat legea privind cresterea TVA

Presedintele Traian Basescu a semnat joi decretul pentru promulgarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.58/2010, prin care TVA-ul s-a majorat de la 19% la 24%, informeaza Administratia Prezidentiala, informeaza NewsIn.

Deputatii au adoptat, luni, cu 172 voturi favorabile, 48 "impotriva" si trei abtineri, OUG 58/2010 in forma Guvernului.

Comisia de buget-finante din Camera Deputatilor a adoptat duminica un raport de admitere asupra OUG 58, fara amendamente.

Presedintele Comisiei de buget-finante din Camera, Viorel Stefan, a anuntat ca adoptarea actului normativ priveste o conditionalitate a FMI de a fi adoptata majorarea TVA la 24% pana la sfarsitul lui 2011 in Parlament.

NewsIn a semnalat duminica faptul ca Ministerul Finantelor Publice ar fi primit o "semnalare" referitoare la faptul ca aceasta ordonanta trebuie adoptata de catre Legislativ pana la finele acestui an, ca si conditionalitate a acordului incheiat de Romania.

Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a adoptat, la sfarsitul lunii august, proiectul de lege privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 58/2010 privind Codul fiscal si alte masuri financiar fiscale, in varianta transmisa Parlamentului de Guvern.

Principala modificare a proiectului o reprezinta majorarea TVA de la 19% la 24%, dar OUG include o serie de alte modificari privind impozitarea unor serii de venituri precum dividendele ori castigurile din jocurile de noroc.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cresterea tva, #lege, #promulgare, #traian basescu , #stiri Traian Basescu