Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu a promulgat legea privind ajutorul nerambursabil pentru Republica Moldova

Basescu a promulgat legea privind ajutorul nerambursabil pentru Republica Moldova


Presedintele Traian Basescu a semnat, joi, Decretul pentru promulgarea Legii privind ratificarea celui celui de-al doilea Protocol Aditional intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Moldova la Acordul referitor la ajutorul financiar nerambursabil pentru Chisinau.

Cel de-al doilea Protocol Aditional la Acordul dintre Romania si Republica Moldova, semnat la Bucuresti, la 10 august 2011, si la Chisinau, la 16 august 2011, a fost adoptat de Senat, ca for decizional, la 2 aprilie.

Acordul se refera la implementarea programului de asistenta tehnica si financiara in baza unui ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 milioane de euro acordat de Romania Republicii Moldova, semnat la Bucuresti la 27 aprilie 2010.

Documentul prevede finantarea sau cofinantarea de catre Romania a unor proiecte de colaborare pentru implementarea Acordului in sectorul energetic, precum si depistarea si raportarea eventualelor nereguli de ambele parti. Fondurile vor fi acordate prin intermediul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Bucurestiul si Chisinaul vor stabili de comun acord proiectele anuale si proiectele de colaborare, precum si evaluarea si stabilirea proiectelor prioritare.

Acordul prevede un ajutor financiar nerambursabil in valoare de 100 de milioane de euro, esalonat in parti egale pe parcursul a patru ani (2010-2013).

Pana in prezent insa, doar o suma mica din cele 100 de milioane de euro a fost cheltuita.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1107 ori