Basescu a promulgat legea de aprobare a OUG 50

Marti, 28 Decembrie 2010, ora 23:20
2073 citiri
Basescu a promulgat legea de aprobare a OUG 50

Presedintele Traian Basescu a semnat marti decretul de promulgare a Legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori, potrivit NewsIn.

Curtea Constitutionala a respins marti sesizarea PNL asupra OUG 50, declarand legea constitutionala.

Camera Deputatilor a adoptat pe 23 decembrie OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori cu 134 voturi favorabile, 71 "impotriva" si 12 abtineri. Vicepresedintele Comisiei de buget-finante din Camera, deputatul PDL Adrian Nitu, a explicat miercuri ca OUG 50 nu se va aplica contractelor de credit in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, iar refinantarea creditelor se va renegocia intre banci si clienti.

El a mai precizat ca a fost modificata prevederea referitoare la obligativitatea bancilor de a refinanta creditele, fara costuri suplimentare, instituindu-se ca banca sa poata refinanta creditele, in urma unei analize si a negocierii cu clientul in cauza a posibilitatilor de refinantare.

Deputatul PDL a mai afirmat ca CAR-urile nu intra sub incidenta OUG 50, fiind institutii financiare nebancare, dar a mentionat ca exista "mici prevederi, ca pentru orice institutie financiara nebancara".

In ceea ce priveste actele aditionale, Nitu a sustinut ca toate contractele care au fost semnate raman in vigoare, insa cele care au fost incheiate conform OUG raman in vigoare, cu exceptia situatiei in care sunt atacate fie de client, fie de banca, caz in care urmeaza sa se renegocieze contractul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #oug 50, #lege , #stiri Traian Basescu