Basescu a multumit Renault ca a angajat ingineri romani

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 13:14
1914 citiri
Basescu a multumit Renault ca a angajat ingineri romani

Presedintele Traian Basescu a multumit miercuri grupului Renault ca in fabricile sale din Romania a angajat 2000 de ingineri romani, dintr-un total de 2200, alegand sa foloseasca si sa protejeze inteligenta nationala, transmite NewsIn.

Presedintele Basescu a participat la inaugurarea Centrului Tehnic "Renault Tehnologie Romania", din Titu, prilej de a aminti ca este unul dintre cei care au semnat hotararea de guvern pentru privatizarea uzinelor Dacia. 

Basescu a marturisit ca a semnat documentul respectiv "cu strangerile de inima legate de acel moment pentru ca tuturor ni se parea ca Dacia e a noastra si trebuie sa ramana aici asa cum este".

"Imi aduc aminte in 1999 chiar de dezbaterile care au aparut ca am putea din nou sa fim vinovati ca ne vindem tara. Iata ca lucrurile prapastioase care se dezbateau in 1999 s-au probat a fi fara niciun fel de fundament si ca una din cele mai bune decizii ale guvernelor de dupa revolutia din 1989 a fost privatizarea uzinelor Dacia cu Renault", a adaugat Basescu, subliniind ca in momentul de fata, datorita acelei privatizari, Romania a devenit "unul din jucatorii importanti in industria automobilelor".

Basescu a multumit companiei franceze ca a angajat ingineri romani, adoptand o "filosofie prietenoasa" fata de Romania. 

"Un motiv pentru care trebuie sa multumim Grupului Renault este grija de a proteja inteligenta romaneasca. Sunt putine grupuri globale care doresc sa valorifice si inteligenta pe care o tara in care produc sa o poata pune la dispozitie. Iata ca Renault - si e al doilea mare grup industrial care face acest lucru in Romania - a decis sa dezvolte la Bucuresti, Titu, Pitesti, Mioveni cel mai mare centru tehnologic din afara frontierelor Frantei. 

Este pentru noi nu numai bucurie, nu numai o onoare, dar este si o sansa pentru tinerii ingineri. 2200 de ingineri lucreaza deja pentru Centrul Tehnic Renault din Romania.

Din acestii 2200 de ingineri, peste 2000 sunt romani, selectati din universitatile romanesti, a caror medie de varsta este de 31 de ani. Faptul ca Renault a oferit tinerilor ingineri romani sansa sa lucreze, sa produca, sa creeze in Romania este un lucru pentru care eu, personal, tin sa multumesc grupului Renault si sa multumesc ca o filosofie pietenoasa a fost aplicata in Romania", a spus Basescu in discursul sau.

Presedintele nu i-a uitat nici pe cei care duc la bun sfarsit ideile inginerilor, muncitorii. 

"As vrea sa inchei cu un gand bun si catre cei care fac posibil ca ceea ce gandesc inginerii, proiectantii, ceea ce se constata pe bancurile de probe se imbunatateste, sa devina o realitate fezabila economic. Acestia sunt muncitori de la liniile de fabricatie, muncitorii din intreprinderile furnizoare, iar atasamentul lor fata de firma trebuie evidentiat", a conchis seful statului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Avertisment al experților. Se va declanșa criza mondială, Armageddonul financiar: Cine o provoacă
Lumea este astăzi un loc mai periculos decât în orice etapă de după Războiul Rece, totuși piețele sunt o imagine a unei nepreocupări nesuficiente, care se limitează la automulțumire, cu...
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Contradicțiile pieței de energie nucleară din România. Ministerul Energiei, într-un „du-te vino” față de reactoarele modulare mici de la Doicești
Ministerul Energiei a transmis recent că susține proiectul reactoarelor modulare mici în România, ca parte a strategiei de dezvoltare și consolidare energetică a țării. Pe 17 aprilie...
#angajati, #basescu, #ingineri, #renault , #stiri Traian Basescu