Basescu: 26.000 de salariati disponibilizati pana pe 31 decembrie

Joi, 11 Noiembrie 2010, ora 12:55
1516 citiri
Basescu: 26.000 de salariati disponibilizati pana pe 31 decembrie

Presedintele Traian Basescu a declarat joi ca pana pe 31 decembrie 26.000 de salariati trebuie sa paraseasca sistemul bugetar, informeaza NewsIn.

Presedintele Basescu a explicat la conferinta "Parteneriat pentru Crestere Economica in 2011", organizata de Consiliul Investitorilor Straini ca unul din beneficiile acordului cu FMI este reforma ce se va face in administratie.

"In ceea ce priveste perspectiva acordurilor cu institutiile financiare internationale va pot spune ca in situatia pe care eu o intrezaresc ca posibila, de finalizare cu succes a actualului Acord cum Fondul, Uniunea si Banca Mondiala intentionam realizareea unui urmator acord fara finantare, preventiv, avand ca obiectiv major continuarea reformelor structurale, spre exemplu reducerea aparatului bugetar.

Va pot spune ca pe cifrele cu care s-a inchis si luna septembrie, am speranta ca se va atinge obiectivul pentru 2011, dar acest proces nu poate fi oprit aici.

Avem nevoie nu numai de o reducere a cheltuielilor cu forta de munca din aparatul bugetar. Avem nevoie si de o crestere a nivelului de calificare si de debirocratizare. De acea spun ca procesul de restructurare a aparatului de stat nu se opreste", a spus seful statului.

In context, el a aratat ca pana pe 31 decembrie 26.000 de salariati trebuie sa paraseasca sistemul bugetar.

"2011 va fi un an in care se va trece la o abordare calitativa a restructurarii aparatului de stat. Acum, obiectivul major a fost reducerea cheltuielilor cu functionarea statului.

Am aici o cifra si va pot spune ca pana la 31.12 a mai ramas o diferenta de 26.000 de salariati care trebuie sa paraseasca sistemul bugetar si se atinge obiectivul de 70.000 reducere pe care si l-a asumat Guvernul. Deci, la 31.12, ar trebui sa avem in plata 1.290.000 de salariati in sectorul bugatar - central, local, institutii, spitale, scoli si asa mai departe", a precizat presedintele Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #bugetari, #cheltuieli, #restructurare , #stiri Traian Basescu