Agricultorii: trebuia pus un profesionist, precum Tabara sau Radulescu

Sambata, 19 Decembrie 2009, ora 13:25
1374 citiri
Agricultorii: trebuia pus un profesionist, precum Tabara sau Radulescu

Asociatiile profesionale din agricultura ar fi preferat ca la conducerea Ministerului Agriculturii sa fie numita o persoana cu experienta in domeniu, nominalizandu-i pe Valeriu Tabara sau pe Adrian Radulescu, au declarat pentru NewsIn reprezentantii FNPAR, Agrostar si LAPAR.

Astfel, presedintele Federatiei Nationale a Producatorilor Agricoli (FNPAR), Viorel Matei, a declarat, sambata, pentru NewsIn, ca ar fi dorit ca ministru al agriculturii sa fi fost numit Valeriu Tabara, presedintele Comisiei pentru Agricultura din Camera Deputatilor, sau presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Adrian Radulescu.

Aceasta a adaugat ca presedintele Traian Basescu nu si-a tinut promisiunea facuta agricultorilor, de a aduce la conducerea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) un ministru din randul agricultorilor.

"Trebuia pus un profesionist, precum Tabara sau Radulescu, care vin din lumea agricultorilor. Daca vrei sa redresezi agricultura romanesca trebuie sa aduci la conducere oameni care pot colabora cu agricultorii, iar cei doi 99% s-ar fi putut face ascultati. S-a incercat formarea unui Guvern politic, fara a se tine cont de realitatile din agricultura", a spus Viorel Matei.

El a mentionat ca Orest Onofrei, desemnat pentru functia de ministru al Agriculturii, trebuie sa dea dovada de capacitate de colaborare cu asociatiile profesionale pentru realizarea de programe necesare agriculturii.

De asemenea, presedintele Federatiei Agrostar, Niculae Stefan, a spus ca potrivit pentru aceasta functie ar fi fost Adrian Radulescu si "regreta ca PDL nu fost in stare sa puna la conducerea Ministerului Agriculturii un ministru puternic".

"Cred ca este omul lui Flutur si ca va fi ghidonat de acesta in mandat. Orest Onofrei va trebui sa fie inteligent, sa isi apropie asociatiile profesionale din agricultura si sa incerce sa rezolve problemele reale ale agriculturii.

Altfel, daca va fi doar o politizare, nu va aduce nicio imbunatatire agriculturii", a mentionat Stefan. Totodata, presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR), Adrian Radulescu, a declarat pentru NewsIn ca o persoana potrivita pentru a conduce Ministerul Agriculturii ar fi fost Valeriu Tabara.

"Nu-l cunosc pe Orest Onofrei, stiu ca este o decizie politica. L-as fi preferat pe Tabara, care cunoaste termenii, care are o vasta experienta profesionala in domeniu, dar si ca cercetator, plus ca este si bine angrenat in masurile de Politica Agricola Comuna, iar Onofrei ma indoiesc ca are astfel de cunostinte", a explicat Radulescu.

Cu toate acestea, Adrian Radulescu a adaugat ca LAPAR va fi alaturi de oricine va conduce Ministerul Agriculturii, pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta agricultura romaneasca.

Colegiul Director al PDL a votat secret, vineri, propunerile pentru ministerele ce vor fi ocupate de membri de partid, pentru Ministerul Agriculturii fiind desemnat senatorul PDL de Suceava, Orest Onofrei.

Acesta a declarat vineri seara pentru Agentia NewsIn ca, in opinia sa, principalele probleme din agricultura sunt subfinantarea si lipsa de organizare.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#agricultura, #minister, #guvern, #tabara, #radulescu , #stiri Traian Basescu