Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

AFP: Acord romano-grec in ceea ce priveste cooperarea in domeniul energetic

AFP: Acord romano-grec in ceea ce priveste cooperarea in domeniul energetic
AFP (Franta) - Cu ocazia vizitei premierului grec Costas Karamanlis in Romania, Bucurestiul si Atena au semnat joi un acord de cooperare in domeniul energetic. "Sectorul energetic este foarte important, unul dintre domeniile fundamentale pentru tarile noastre ca si pentru toate tarile membre UE, iar semnarea acestui acord este simbolica pentru colaborarea dintre Romania si Grecia", a afirmat Costas Karamanlis cu ocazia unei conferinte de presa comune cu omologul sau Calin Popescu Tariceanu.

Potrivit unui comunicat al guvernului roman, obiectivul acestui acord este "de a stabili baza cooperarii intre cele doua state in domeniul petrolului, al gazului natural si al electricitatii". in aceeasi masura vizeaza sa faciliteze "schimbul de experienta in sectorul energetic" si "de a dezvolta mecanisme transparente pentru schimburi energetice in regiune". "Am discutat despre interconexiunea retelelor noastre energetice pentru ca Romania, tara producatoare si capabila sa exporte energie electrica, sa poata furniza Greciei asa cum acest lucru s-a mai produs cu ocazia perioadelor de consumatie importanta", a declarat Tariceanu. Caramanlis se afla in Romania intr-o vizita oficiala de o zi, in timpul careia va purta o discutie si cu presedintele Traian Basescu.

Potrivit primului ministru grec, schimburile comerciale intre Romania si Grecia depasesc un miliard de euro pe an, si aproximativ 800 de societati din Grecia sunt stabilite in Romania.

<b>Bloombiz</b>
(Sursa: <a href=http://rador.srr.ro/ target=_blank>Rador</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 848 ori